Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.

вярвате ли в безплатна екологичночиста енергия

Анкетата завърши на ср юни 13, 2007 8:26 pm

61%
да
17
14%
тва е за оптимисти
4
11%
нема такова животно
3
14%
не съм се замислял по въпроса
4

Общо гласове: 28

Palawnik - специалист
Не я приемам, но не я и отхвърлям.
За времето от двата поста малко е порових из нета. Припомних си за геометрията на Лобачевски. А опитай се на Евклид да му обясниш че две успоредни прави се пресичат. И вероятно и той ще каже "хайде какво толкова усучете пространството и ще повярвам".
Нека не бързаме това са неща които се развиват. Та за тях се говори от няколко години.
Предполагам няма да оспориш НЛО. Как идат до тук и си отиват? При днешните видове енергии малко трудно ще стане. Или ако те си нямат друга работа та да висят в затворено пространство 1000 или 2000 години. Защото приблизително толкова ще им трябва. Вояджър за около 20 г. успя да стигне само до края на слънчевата система.Според мен те познават някакъв друг вид енергия. Непонятна за нас. Може и ЕТЕР да е. Нямам идея, а ти?
Нека изчакаме времето ще покаже има ли такъв дявол или не. Верен ли е закона за запазване на енергията или не. Та по повод този закон. Някак си не ми харесва разликите при сумиране на енергии, при работа на която и да е машина, да се оправдават само с неточността на поборите с които измерваме :?
ELEMENTAL - специалист
Ако трябва да обобщя-не се навиваш да провериш тезата си, но продължаваш да я поддържаш......хмммм...
Що се отнася до НЛО-тата, ако съществуват не е задължително да познават друг вид енергия за да прекосяват Вселената.Забравяш за червейните дупки( worm holes).
А иначе и с какъвто и прибор да мериш-винаги има грешка.И все пак да не подлагаме настоящите закони на критика без да имаме доказателства сочещи, че същите не са 100 процента верни.Все пак до момента са вършили работа.
Прав си ,времето ще покаже кой крив-кой прав.Дано само да го доживеем този момент :-D
Айде лека!
emil_v r - майстор
Аз съм против свободната енергия , докато не се изясни цената и . Колко ще струва един торсион /час или както там ще я кръстят . С какви уреди ще се измерва консумацията , след като това е информационна галактическа енергия ? И дали ще има и такси ( то е ясно) , и да не са с галактически размери , от порядъка на едно галакси? Даите да овладеем първо атомната , електрическата енергия , и после да се забръкваме със свободната . :idea:
Osiris - специалист
emil_v r написа:
Аз съм против свободната енергия , докато не се изясни цената и . Колко ще струва един торсион /час или както там ще я кръстят . С какви уреди ще се измерва консумацията , след като това е информационна галактическа енергия ? И дали ще има и такси ( то е ясно) , и да не са с галактически размери , от порядъка на едно галакси? Даите да овладеем първо атомната , електрическата енергия , и после да се забръкваме със свободната . :idea:
точно там е проблема че не могат да се сложат измервателни уреди на природната енергия за това се нарича свободна ефтина и безплатна тази комбинация бърка в джобовете на петролните и енергиини компании а на всички е ясно че точно те са власт имащи :?
някъкъв мастит учен даже чрез компютърна симулация написал труд че еко горивото е по опасно и от петрола та изводите веки сам може да си ги направи
ELEMENTAL - специалист
Osiris написа:
точно там е проблема че не могат да се сложат измервателни уреди на природната енергия
То много зависи от това кои енергии ги смяташ за природни
Osiris - специалист
ами слънчевата, вятърната,енергиите на постояните магнити статичното електричество :?
ELEMENTAL - специалист
Osiris написа:
...слънчевата, вятърната, енергията на постоянните магнити, статичното електричество
и обикновеното електричество, и ядрената енергия, и кинетичната енергия.....:-D
А си има и измерителни уреди- луксомери, измерители на магнитно поле и скорост на вятъра, електроскопи-уреди не от днес измислени :-D
Osiris - специалист
то има уреди а като имам слънчев колектор или ватърна инсталация ти как ще измериш колко енергия съм произвел :?:
да не говорим за Тестатика която извлича енергия от статичното електричество :?
ELEMENTAL - специалист
Това все едно, че не съм го чул!
Palawnik - специалист
Не се кахърете. Когато тези устройства станат достатъчно ефективни и достъпни, някой ще измисли как да се събират пари и от това. До преди няколко години нямаше такса за ползвана вода от ВЕЦ, ама сега има. Та това не го мислете. Нали се сещате, че всички ресурси са изключителна държавна собственост.

Тема "Нов сайт за свободната енергия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: