здравеите ,обмислям да правя локално парно с пе4ка прити/13+4кв/.става вьпрос за кьща на един етаж ,имам ПВЦ дограма,тавана е каратаван с вата 5см и гипсокартон,стените са от бетонни блок4ета /мисля това лято да сложа изолация от 5см стиропор/.мисля радиаторите да са корадо/панелни/:за хола тип22 h500/800;заза по-малката спалня тип22h500/1400;запо-голямата спалня тип33 h500/1200;в коридора тип20 h500/500;в банята лира и боилер сьс серпентина.вьпросите ми са следните:1.необходим ли е радиатор в хола или пе4ката ще е достать4на 2.правилно ли сьм избрал радиаторите 3.мисля да ползвам полипропиленови трьби с вложка/параджииски/-кажете ми за тях мнение и подробности . надявам се да обьрнете внимание на вьпросите ми и да ги коментирате
По отношение на безопасност разширителният съд се свързва близо до камината.Има правило че хоризонталното отместване на разширителният съд от камината не трябва да е повече от 10 пъти разстоянието на вертикалната тръба от камината до първото клоляно. (Наредба 15 чл.279)
На картинката SV и SR

Мястото на бойлера на края на разводката също е лошо.
Тръбите с алуминиева вложка не са парнаджийски, а са за нискотемпературно отопление с източник с контролирана температура. Не е хубаво да се ползват за камини, макар да е масово.
Прочети наредба 15 от чл. 227 до чл. 251 и ще избегнеш много масови грешки:
http://www.gasflowbg.com/docs_sait/N15TP.doc