• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 37
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kiss9402 - специалист
Здравейте майстори!
въпреки ,че аз съм жена се захласвам по инструментариум.-Не е нужно да си жена или мъж, за да разбереш; отсееш доброто -полезното.Ваща тема доста ми допадна.Всеки от вас има с какво да се похвали. - Далеч сме оттова да се ХВАЛИМ - Браво!Уважавам хората,които тачат добрите инструменти,но това ,което изниква в акъла ми/не съм блондинка/е следното-какви пари извадихте с тия инструменти,като ги имате и събирате от години?- Ето тук ще ти кажа следното (от своята "камбанария"): не е важно какво съм извадил,а важното посредством тези инструменти - КАКВО СЪМ СПЕСТИЛ /b].Ще си кажете-тая па жена само за пари си мисли.НЕ!Имаше един израз,не знам на кого е-"Каквото и да ти говорят,да знаеш,че става въпрос за пари"Аз смея да кажа ,че съм майстор в една друга област/не си мислете нещо,областа за която ви говоря е доста сериозна и изисква знания,умения и сила,а също и много инструменти,скъпи/,това беше причината да попадна сред вас.Търсех си оптимален вариант за тресчотка 3/8",хем да е надеждна,хем да е престижна като марка,хем да не е много скъпа.Избрах си BETA http://www.beta-tools.bg/article.php?id=910/55Q ,благодарение на ваще коментари.Та бях стигнала до там.Колко от вас работят с тия инструменти,за да се изхранват и колко от вас биха си купили скъп инструмент,само заради удоволствието да го имат, - За жалост малцина си биха купили "скъп" инструмент, за да го имат.Сама отбелязваш, че е криза и парите не стигат до никъде. Факт е, че човек, когаго купува скъп инструмент или е е наясно с неговите преимущества или се надява в един по-следващ етап да си обогати познанията;уменията си. Аз съм майстор любител и като такъв често "откривам топлата вода". Благодарение и на колегите- съфорумци..дори и да не извадят 1 ст.с тях- По някога не е нужно да вадиш пари с тях. В случая не е важно да вадиш пари с тях -скъпи (евтини) инструменти. По някога ги купуваш, защото те -инструментите ти откриват нови хоризонти и когато ги имаш можеш да експериментираш, пробваш и опитваш. Успяваш да натрупаш нови знания и умения,а да дадат и последните си пари. - Аз лично съм с хоби насоченост (както и не малко хора от колегите съфорумци. при хора като нас идеята е ене да спечелим, спестим, а желанието и стремежа -да Направим Сами.Не веднъж обаче съм давал последните си финанси, за да закупя дадено нещо..Аз съм от втория тип.Тая скапана криза.....

Е това се казва коментар =D> =D> =D>
Трябва да има все повече такива хорица за да става денят ни по-весел, щастлив и изпълнен с надежда ! ! !

Поздрави ! ! ! :supz:
pavkatay - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Тези дни имах малко свободно време и няколко излишни палета и те така.

А тези каси за хляб от България ли си ги носиш :?
Илиян Илиев™ - майстор
Това са щайги за грозде. "Купувани" :lol: са от тук. От България бих домъкнал казан за ракия, но в тази квартира няма къде да го монтирам.

А тук хляба го развозват в хартиени чували.
brunder - специалист
Здравейте,искам да попитам за работилницата искал да закача на стената един талашит и там да си нареждам инструментите.Та въпросами е как е по добре с лепени или с дубели защото не ми се ще да дупче стената.Ако има други варянти супер :)
velsi - Почетен майстор
И как смяташ да го залепиш, че като накачиш железа по него да не падне?! Само яко захващане с дюбели в твоя случай, независимо дали искаш или не.
alata_69 - специалист
залепи го с монтажна пяна
аз така правя когато немога да ползвам дюбели
пръскаш пяната на плоскоста,залепяш на стената
после отлепяш за да се размаже и по стената и да не може да се раздува
залепяш пак и подпираш за няколко часа
след това няма махане

ПС. а ето и последните придобивки на моята работилничка

Прикачен файл

08032011495.jpg
08032011495.jpg (57.89 KиБ) Видяна 5545 пъти

Прикачен файл

08032011494.jpg
08032011494.jpg (65.58 KиБ) Видяна 5545 пъти

Прикачен файл

08032011493.jpg
08032011493.jpg (47.1 KиБ) Видяна 5545 пъти
batalski - специалист
ето и от мен

Прикачен файл

serviz.jpg
serviz.jpg (77.42 KиБ) Видяна 5533 пъти
Johny - майстор
brunder написа:
Здравейте,искам да попитам за работилницата искал да закача на стената един талашит и там да си нареждам инструментите.Та въпросами е как е по добре с лепени или с дубели защото не ми се ще да дупче стената.Ако има други варянти супер :)
Какво те бъркат 4 отвора по 8-10мм. Замазват се за отрицателно време. Ако "нацвакаш" :lol: всичко с монтажна пяна, нали ти е яно че съсипваш цялата стена, ако решиш после да махаш....
mladkal - майстор
brunder написа:
Вертикалите съм ги захванал със сериозни дюбели и винтове за ДУВАРА :lol: , а след това на тях с по-малки винтове за дърво съм направил равнината на която кича безценните си железарии и тем подобни :) В налато на темата (по-предните страници) има снимка да го видиш как се получава... скелета на работния тезгях е хенд мейд от артисали тръби за строително скеле.

Прикачен файл

wall.jpg
wall.jpg (16.51 KиБ) Видяна 5499 пъти
Mitkoasd - специалист
shotik написа:
Табелата я имам някъде от 1973-1975г. ,беше в един вагон със скрап за претопяване и си я взех,също и една табелка с цени на бившата зоологическа градина/показвал съм я тук/.В домашни условия мисля ,че няма да може да се направи,дано някой ,който знае да напише.
За емайлираните табели ако има мераклий познавам един човек продава точно до Бачковския манастир. Та въпросния чове си ги прави сам. Мисля че ги пече в пещ и прави всякакви модели и размери.

П.С. Довечера очаквайте снимки и от моя КЪТ.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 37

Тема "Майсторски кът" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: