Ел. инструментите. Консумативи.
UNIOR - модератор
За ТК 70 съм съгласен че е змей, ама предвид определената цена от Колегата отпадна като вариант, все пак ако реши да вдигне тавана това е машината :2thumbs: .

За останалото може много да се спори , ама накрая резултата е само спам :)
Кой каза наздраве, днес е ден на майстора.Може да не сме майстори ама не пречи да се почерпим :partyman:
Vulio - напреднал
Kumay написа:
Vulio написа:
... поне са ми на 2 крачки, ...
Колега, като ти гледам постовете - май наистина си на две крачки от вратата на този магазин!
...От вътрешната страна!!! :wink:
Нямах предвит да правя реклама на магазина, за реклама си има към кого да се обърнат, как и да е....
Наздраве на всички майстори, ако ги има въобще по сайта :supz:
bulhomes2 - майстор
За дърводелството не мога да кажа, но майстори определено има. Специално за отоплението (там повече чета) мога да кажа, че 50% от фирмите, занимаващи се с отопление знаят по-малко от мен, а аз се уча от тук (е, главно от другия форум, но скоро открих, че специалистите са тук).
mitko64 - майстор
steves написа:
Здравейте на всички,

реших да се огледам за ръчен циркуляр и в зависимост от марката и цената да се спра на някакъв. Досега не сън имал и те първа започнах да разглеждам характеристиките на циркулярите.
Като цяло ще го ползвам за хоби неща-рязане на плоскости за шкафове и т.н. Като марка съм се спрял на Black&Decker,Skil и други хоби марки(но все пак здрави, не ментета)заради ценовия диапазон,който е до към 200лв. Доколкото разбирам циркулярите имат основни характеристики като мощност и дълбочина на рязане. Направи ми впечатление, че най-достъпните са с дълбочина 55мм. Следват 60-65 и нагоре, като и цената се покачва. Това се определя от големината на диска, който може да се монтира, доколкото разбирам.
Искам да ви попитам за мнение коя марка бихте ми препоръчали до към 150-200лв и дали според вас дълбочината на рязане от 55мм е абсолютна достатъчна или не е? Ако не е каква би била най-практична? Мерси предварително. :)
Ако е до 200лв. аз бих се спрял на Sparky TK65 или близък по характеристики модел на Скил.
steves - напреднал
Привет на всички,

преди всичко искам да благодаря за съветите и мненията на всички. Относно разреза разбирам, че не мога да достигна фабрично качество, но в момента използвам един прободен трион и като цяло резултата е повече от грозен, криви и нащърбени плоскости, дори и тези които са за рафтчета. Един от мотивите ми за покупка е поне да успея да намаля този ефект, защото в момента ако трябва да се направи дори един разрез той не е за гледане :). Наистина правия разрез се определя от линеал или поне някакво подобие на такъв. Като модел съм харесал Wolfcraft FKS115. Разбира се това ще бъде бъдеща покупка заради финансите, като преди това съм решил да пробвам варианта с мастар-а:). Преди време си бях взел ножче за прободен трион за ПДЧ, но не намерих голяма разлика. Относно марките на циркулярите ми привлече вниманието:
1) http://cgi.ebay.co.uk/Makita-5704RK-7-C ... 53e4c3988e
2) http://sparkypowertools.com/bg/tools/co ... 1292227751#
3) http://www.proshop.bg/rw/items/KS1300-b ... s1300.html

От Бош-а май ще се откажа като вариант поради репутацията му. Скил-а остава като вариант, въпреки че като параметри горните са по-добре. Китайски вариант като RTR(предполагам че е китайски) не мисля да купувам просто не ми се сменя постоянно, а и не знам колко е безопасен и колко може да се разчита на него. Относно :
http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=15711
искам да ви попитам дали модела е стар и ако някой има идея дали има проблеми по него, защото не намирам информация за него? Също искам да ви попитам какъв е добре да бъде двигателя в зависимост от големината на диска? Мерси предварително за отговорите.
comunikator - специалист
Те хората според двигателя са ти сложили диск примерно Ф160, ти няма как да сложиш Ф180
Аз съм имал циркуляр 1200Вата с Ф180 и друг с 1200Вата с Ф160 фабричен!
steves - напреднал
Здравейте,

знам че има такива които са с фабричен диск и определена мощност. Имам предвид дали, когато мотора е 1200 вата и голям диск имате наблюдения самия мотор
да няма сила и това да е за сметка на големината на диск-а. :)
steves - напреднал
Здравейте,

реших да не отварям нова тема и затова пиша тук, в старата. Бях решил да си купувам ръчен циркуляр, но впоследствие поради обстоятелствата не си взех :) Сега
обаче съм се спрял на 2 модела : Bosch PKS55 и Makita 5704RK. Бих искал да ви попитам, ако някой може да даде съвет кой от двете е за предпочитане. Колебанията ми
идват от тежестта на единия и другия(Бош-а е по-лек=> дали това би било голямо неудобство при работа с макитата) и от разликата в оборотите. Също искам да попитам
дали знаете колко струват направляващите за Макитата и дали е съвместима с Wolfcraft FKS115. Мерси за отговорите предварително. !!!
Chefo77 - майстор
Не съм работил с Макита, "сблъсквал" съм се само с нкакви много мощни на Акита, Райдър и Айнхел, Скил (1050 вата), син Бош (190мм) и моя Бош - зелен, PKS 55 (посочвам какво помня за циркулярите като данни). От всички тези зеленият Бош върви най-леко, управлява се лесно и има доволно мощност. Макитата трябва да е по-добра, все пак ги водят профи машинки.
fotenliev - специалист
нека и аз да дам едно мнение аз използвам бош 54 както вика колегата много лесно се управлява добра мощност има общо взето е супер само една недостатъчност има малък диск колко съм се ядосвал с тоя диск не е истина иначе от както съм го взел (преди 3 г.) не съм му сменил диска останали са читави 2-3 зъба и пак режи та пушек се вдига иначи за макитата много хора я фалят особено майсторите ама съм си фен на боша :2thumbs:

Прикачен файл

PKS 54.jpg
PKS 54.jpg (50.9 KиБ) Видяна 2931 пъти

Тема "Ръчен цирклуляр - дълбочина на рязане,вид,съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: