Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
svetlifen - напреднал
Браво, разкошно е, кухнята ми взе акала, хем, голяма, хем прекрасна, направо ти завидях за дома! Поздравления!
silllveto - Майсторица
И на мен кухнята ми хареса! :)
Поздравления за многото труд, макар и да го намирам излишен в тоя обем, щото апартаментът и преди ремонта изглежда добре. Но щом ви е било кеф и сте имали възможност да си го направите, както на вас ви харесва, ползвайте си го със здраве.
Ivo_Dinkov - специалист
Почнахме го на 25- ти Май.
Ремонта беше належащ, понеже беше почнат качествено от предишния собственик, но след като сина му решил да живее извън България, беше го препрупал. Електроинсталацията си имаше нужда от подмяна, всички тавани и стени бяха криви.
Има още много за доизпипване де.
Ползвал съм услугите на 4-5 майстора.
Ivo_Dinkov - специалист
Малко напредък- вече имаме интериорни врати и е готов гардероба за спалнята. Чакам майстора да се обади, за да отреже на вода парчетата цокъл около вратите в коридора. Все още чакаме пердетата :lol:
Проектираме сега портмантото и спорим с жената на коя страна трябва да се отваря бъдещата нова входна врата :-D

Вратите, след като съм ги качил на гръб сам- доставката била до входа :evil:

Изображение

Монтирани:

Изображение
Изображение

Липсващите завършващи парчета цокъл и преходни лайсни:

Изображение

Сдобихме се и с тази фешън кутия за ключове :wink:

Изображение

Спалнята с все още временните пердета :lol: :

Изображение

Гардероба (тавана изглежда много странно на снимките, на живо си е чисто бял):

Изображение
Изображение
Изображение
Ivo_Dinkov - специалист
Малко да съживя темата :-D

Сменихме входната врата:

Изображение
Изображение

Сдобихме се и с портманто:

Изображение
Изображение

Тук малко изкуство :yawinkle:

Изображение

И ТВ стената е готова. Остава ново ТВ и дивана. Полилейте също ги чакам след две седмици:

Изображение
Изображение
Изображение
ribnikolaevi - майстор
Не ми се иска да съм лошият вестоносец, но ако си окепазил една стая, за да преодолееш прехода, то тогава ... Що не пусна темата тук още като замисляше всичко, сигурно щеше да получиш добри идеи. Направо ме е яд, защото изпълнението е страхотно.
Кажи, че не си направил от голяма стая стая и коридор!
Ivo_Dinkov - специалист
Почти си прав :-D
На практика събрах два коридора в един, хола от преходен стана по- малка непреходна стая, но за сметка на това към кухнята добавих:
- част от единия коридор
- бившата тоалетна и
- единия усвоен балкон.
Т.е. пак си имам една голяма (1 м2 е по- малка в сравнение с първоначалния размер на хола) и две не толкова големи стаи. 'Жертвах' единия балкон и отделната от банята тоалетна. Носещите стени не са закачани- виж плана, сегашната спалня и детската стая са еднакви по размери (не съм ги начертал съразмерни), а банята с WC- то е 2 х 1,5м.
Понеже 6 години съм живял в апартамент със същото разположение, преходната част се ползваше само за ТВ- то и за минаване- разхищение на пространство отвсякъде, за сметка на това доста по- трудно се отопляваше. Доста го мислихме и само такова преустройство ни устройваше, иначе нямаше да го купим този апартамент. Сега хола и кухнята са в новополучената голяма стая, бившия хол стана спалня, а бившата спалня е проекто- детска стая (работим по въпроса :mrgreen: )
Вид компромис е (около 62- 64 квадрата без балкона е чистата площ в жилището в момента), но в сравнение с новото строителство което гледах, си имам направо мезонет :?
Липсват ми 2- 3 квадрата , за да мога да кажа, че напълно удобно преправих кухнята във всекидневна + кухня(компенсирах ги с липсата на холна масичка и ползването на кухненски ъгъл вместо диван- като дойде, ще го сложа снимка) :)
ribnikolaevi - майстор
Пак ще кажа защо ме е яд толкова и защо си позволявам да критикувам. Защото доста ми харесва стила ти, както и изпълнението!
Със здраве да си го ползвате. Няма да мислим какво е могло да бъде, защото вече си приключил. При това доста добре!
Ivo_Dinkov - специалист
Работа има доста още- детската стая е недовършена, терасата и тя, външна изолация, климатик, но това са 'бели кахъри' :)
ribnikolaevi - майстор
А може ли да попитам кой ти направи мебелите?

Тема "Преобразяване на 2-стаен ЕПК в 3-стаен. Все още в развитие." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: