• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sasho 28 - специалист
stenmark написа:
Сашо много ти се радвам за оптимизма и усилията които полагаш за да осъществиш мечтата си.При мен обаче първо е барбекюто,дори нямам покрив.Колегите ме бъзикат,но за мен е много важно да дойде някой и поне мога да го почерпя нещо свестно!
Тоя гъдел го пазя за накрая.Колкото до покрива-не си решил,не си го свършил :cool:
sasho 28 - специалист
Днес бетонирах навеса.Армиран е с ф 8,гладко,единична мрежа с око 20 см.

Прикачен файл

DSC03495.JPG
DSC03495.JPG (72.74 KиБ) Видяна 3567 пъти
boltik - специалист
Показвам ти нагледно,кои дъски са ламперия.Ако те интересува.

Прикачен файл

PIMG0088.JPG
sasho 28 - специалист
boltik написа:
Показвам ти нагледно,кои дъски са ламперия.Ако те интересува.
Аз също ти показвам приложението на тази от твоята снимка.Тази ламперия не става за кофраж,защото има улеи за снадка/мъжки и женски/ и там се получава ръб в отливката.Това,което си показал, се използва за обшивка.Ако те интересува.

Прикачен файл

съсел 2009 037.JPG
boltik - специалист
Аз никога не съм те карал да си правиш кофражът от ламперия.Ти нещо спомена,че си купил много-хубави дъски-ламперия.Аз те апострофирах,че това е отпаден материал,което си си купил и ти ми написа,че нищо не разбирам от строителство.А тази плоча е отлята за 1.5 часа и е загладена с една дъска метър и половина закована на една аломиниева лопата.За сведение е поне 3 пъти по-голяма от твоята и не изглежда по-лоша.Ама като си рекъл,че нищо не разбираме така да бъде.

Прикачен файл

PIMG0051.JPG
sasho 28 - специалист
sasho 28 написа:
boltik написа:
Здравейте.Не разбирам от БГ строителство,но по нашите стандарти това са някакви творения с цел,,Да мине метър,,за сметка на собственикът.Първо според мед тухлите са от видът поротерм.Зидят се с отворите нагоре.Така както са поставени са в пъти по-слаби.Второ си се набутал с арматурата.Много си се презастраховал със стаите.По-дебелата арматура напуква бетона.Там където се пресичат арматурите остава кухо,което допълнително отслабва бетона.Трето кофражните дъски се коват на височината на бетона и се ползват,като ниво.И като гледам си ползвал за кофраж отпадачен материал и ти е протекло по стените,което означава,че плочата не равни с тухлите,което от своя страна ще създаде проблем с изолацията в последствие.Съжелявам,ако съм жасегнал някого.

Това не са батали и в това положение са много-слаби.Ако не вярвате пробвайте на преса и ще се уверите.
Грешиш.Първо тухлите нямат нищо общо с поротерм,това е гръцка тухла и се зида точно по начина от снимките.Второ арматурата я смятаха и правиха арматуристи и плочата освен,че не се е напукала ,но и не пропуска изобщо влага никъде-вече изкара 3 месеца зимен сезон.Трето-кофража не е отпадъчен материал,а купих 2 кубика нова ламперия,по съвет на кофражистите.Това,което се забелязва по стените,е циментово мляко-абсолютно нормално,тъй като дъските не са хидроизолирани,но са идеално нивелирани и дават абсолютно равна основа за плочата.Единствено си прав,че не разбираш от строителство :lol:
Ето какво сме писали и двамата,пак го има,нищо че си го изтрил.Чети,майсторе :)
boltik - специалист
Шашко,аз никога не съм твърдял,че съм майстор.Ти не-знаеш на какво се казва дъски тип ламперия :rolleyes: има ли смисъл да говорим :? Айде остани със здраве приятелю. :partyman:
Тани - модератор
boltik написа:
Шашко,аз никога не съм твърдял,че съм майстор.Ти не-знаеш на какво се казва дъски тип ламперия :rolleyes: има ли смисъл да говорим :? Айде остани със здраве приятелю. :partyman:
А не допускаш ли , че и ти може да бъркаш??
Доколкото разбирам говориш за сглобка нут и перо (федер) . Това , че ламперията се прави със тази сглобка , не значи че всичко което е с нея е ламперия! Тухлите , на които беше пуснал снимки също ли са тип ламперия :?
sasho 28 - специалист
boltik написа:
Хайде отиди някъде,където продават дървен материал,попитай как се казва на тези дъски,и после влез тук и си губи времето :lol:
spec - специалист
sasho 28 написа:
Днес бетонирах навеса.Армиран е с ф 8,гладко,единична мрежа с око 20 см.
Прегледах темата набързо и те поздравявам за ентусиазма и постигнатото.
Не знам как е според документацията, но това което ми направи впечатление е, че с тази бетонова (кръгла) колона си включил и външната площадка към периметъра на основите. Само за сведение - ако е метална колоната, не се включва.
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: