Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
maya1 - специалист
МОля ви помогнете ми с съвет. Стените ми са шпакловани и изшкурени. Нанесах пласт сатен гипс но много рядко и сега стените ми все още имат сивкави петна . Все пак където е по бяло е по хлътнало и се е запълнило с повече материал. Един уж майстор доиде и ми вика че съм ги окък.....лаА аз не мисля така. Сега са финни гладки и равни. Пробвах да слагам пак пласт но по дебел. Става мазало понеже хич не се вижда къде съм сложила и къде не. А тои ми каза да слагам наново. Изсъхва дере се и ше ми отиде работата на кино. Става неравно с дупки ...белее и не се усеща къде да слагам ...Не мога ли да намажа грунд за минерални мазилки отгоре и после с латекс светло жълт 2 пласта да стане перфектно и равно като цвят??Не искам да мажа пак сатен.
Osiris - специалист
начина е шкурене до равно
ако има неравности има финна шпакловачна смес стукопласт или кит за дърво
не го минавай с никакви грундове а направо с латекс първата ръка го разреди малко :?
между двете ръце латекс ако има неравности макар едва забележими може пас да ги изгладиш със стукопласта :?
maya1 - специалист
благодарна съм за отговора. Имам грунд за мин. мазилка у нас. Нямам това в момента а искам да работя върху стените. Сатен е супер фин. Значи да не мацам с още пластове сатен. Така ли да разбирам.?
maya1 - специалист
искам да кажа че ще запалня кадето има ситни и почти невидими вдлъбнатинки но да не се опитвам да правя стената супер и еднакво бяла навсякъде чрез още сатен а просто да последвам с някакъв грунд който ще свърши тази работа?Така ли
maya1 - специалист
А какво е всъщтност стукопласт?
velsi - Почетен майстор
Е за какво ти е да правиш бяло със сатен гипса?! Нали после ще боядисваш! Целта ти е да стане гладко, а не бяло. И както ти каза колегата - никакви грундове. Разреждаш първата ръка латекс с повече вода и това ти е грунда. След като изсъхне си боядисваш нормално.
Emerald - модератор
:-D Егати майстора! Гипса цели равна повърхност, а не равен цвят. В никакъв случай не би могло да се получи цвят без петна след гипсовата шпакловка. Изравняваш, шкуриш за перфектна гладкост и си боядисваш след това спокойно! :wink:
maya1 - специалист
Много е мило че получих ваш съвет. Осъзнавате ли на колко хора помагате да направят своите домове. Благодаря.Сайта е страхотен

Тема "Колко сатен гипс?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: