Това табло в гипскартон ли е монтирано? Тея са навързали нулата зад него, което я прави много съмнителна 
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zz_stefanov
- майстор
56 мнения в "Къде е нулата на това ел.табло?"
valat111
- специалист
Доколкото се вижда от снимките, таблото не е вградено. Не е трудно да се свали, да се сложат в ред нещата/изваждане на нулата на обща шина, разделяне на осветлението на различни кръгове по 6 А/ .Нова по-голяма кутия не струва скъпо, за да имаш място за повече предпазители.
PCL82
- майстор
Vk, за системата за нощен ток, знам, че са пускали две отделни линии от електромерното табло до апартамента. Дневната е била с нормално сечение, а нощната с по-малко и по-малък главен предпазител. Превключването е ставало можеби с контактор в електроменото табло.
Сигурно идеята е била нощната линия да захранва бойлери и акумулиращи печки, на собствени кръгове, без да трябва всеки да купува собствен часовник.
Никъде обаче не съм видял работещата такава система.
Сигурно идеята е била нощната линия да захранва бойлери и акумулиращи печки, на собствени кръгове, без да трябва всеки да купува собствен часовник.
Никъде обаче не съм видял работещата такава система.
evil
- специалист
Според мен нулите са извън кутията усукани зад кнауфа като твърде е вероятно да е вкарал с червения проводник нула и в кутията за всеки случай.А относно абсурдния ампераж на предпазителите и това че не си имал проблеми до сега,ще кажа че добре подбрания предпазител трябва не само да не пада при нормална работа ами и да реагира при критични за инсталацията товари а при теб второто може и да не се случи
.Това е като да си мислиш че развалените спирачки на колата не са проблем щом тя върви 
stefan_mil4ev
- специалист
Защо шината е хваната отдолу на АП, а не от горе? Нали горе им е входа а от долу изхода?
zdravkich
- специалист
@PCL82, май се оказваш прав,че този висящия червен кабел е за система за нощен ток (фаза) или за нещо друго. Като го заголих от обшивката и замерих с фазомера грейна. Като сечение наистина е малко по-тънък от този на главния АП.
@evil, май е така, за нулите май се оказват навити зад таблото някъде в кухината на панела.
@l_bonev, наистина грешката е моя. Пак питах човека от магазина, да оказа се че в таблото 0-те се навързват на едно блокче като лустер клема с много винтчета, или варианта да не е сложено и да са усукани . А както го бях обяснил излизаше, че 0-та е на медната шина на която се монтират предпазителите.
@moimoimoi, истината май се разплита лека полека. Ето снимки за потвърждение.

Изобр011.JPG (29.48 KиБ) Видяна 2739 пъти
@evil, май е така, за нулите май се оказват навити зад таблото някъде в кухината на панела.
@l_bonev, наистина грешката е моя. Пак питах човека от магазина, да оказа се че в таблото 0-те се навързват на едно блокче като лустер клема с много винтчета, или варианта да не е сложено и да са усукани . А както го бях обяснил излизаше, че 0-та е на медната шина на която се монтират предпазителите.
@moimoimoi, истината май се разплита лека полека. Ето снимки за потвърждение.
Прикачен файл:
Изобр011.JPG (29.48 KиБ) Видяна 2739 пъти
Тема "Къде е нулата на това ел.табло?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература