Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stilnik - специалист
STEPER написа:
bisermonov написа:
STEPER написа:
И един въпрос - При фрезоване къде се задават параматрите за дълбочина на рязане и
колко голям и с каква форма ще бъде този фрезер за да мини по тези тънки линии? :?
bisermonov написа:
Всичките параметри като скоростта на инструмента с която да се движи дълбочината на стружката колко паса да направи инструмента откъде да започне от ляво но дясно или обратно груб пас колко да направи финен пас разстоянието между двата паса и бързите ходове от къде до къде даже и точно момента на влизане на инструмента в детайла може да се зададе различна скорост и още куп настройки размерите на инструмента аз лично ги правя с програмата която чертая детайла
С коя програма работиш и чертаеш детайлите?
Как се подготвят и обработват готови DXF файлове /които са само векторни,чертани са от друг и не съдържат в себе си необходимите параметри за фрезоване и обработка от машината/ с цел да се създаде коректен G-Code.
bisermonov написа:
и после си права пост-процеса аз му викам (пътя на инструмента) Програмката е Визоал търн много малка но ми върши чудесна работа а кода до сега съм направил поне 100 по 10 различни начина Мача го изпълнява без проблем
Дай линкове от къде могат да се свалят Визоал,SprytCAM,VisoalCam FeatureCam Катия,за да имам визуална представа за тях.
bisermonov написа:
Много са аз имах на компа поне 10 и то работещи но застъпих един ден и изтрих всички оставих си тия където работя. Ловиш си една програма и я разучаваш до дупка и тогава ще разбереш че машината ти може да извърши чудеса успех :)
Аз също съм събирал и имам на компа доста програма /без посочените горе/ и също искам да се спря на едни които да разуча и да ми вършат работа и с които и други съфорумци работят за да може да обменяме мнения. :wink:
Е предпочитам да са по-лесни ама в живота май лесно няма.

Поздрави
Ето тука нещо , което може би ще ти помогне в творческия процес http://engraving.majosoft.com/index.html?menunr=6&sub=1
STEPER - специалист
stilnik
Благодаря ти.
Много интересни неща има.
stilnik - специалист
Колеги , може ли в Мач3 с INPUT#3 да се дефинира постоянно разстояние от плота по Z в реално време и с какъв сенсор -някой правил ли е опити?
bisermonov - специалист
Solid Works мисля го сваляха от тука http://www.duckload.com/download/184729 ... S.2011.rar Мисля че нещо сваляха и от тука Local File C:\Downloads\Delcam.PostProcessor.2010.SP7.part2.rar силната страна не е ми електрониката и програмите по ми се отдава механиката програмите идваха и ги инсталираха от дискове. Работя с VisoalTurn в началото много гърмеше но в последствие ми до инсталираха допълнителни файлове не знам откъде ги взимат но в тези файлове има за запаметяване формат специално за мача тази програма е за две оси. Правил съм чертеж на Solid Works на някакъв тип чертежи Drawing и го запаметявам Dxf след което през LazyTurn също специално за две оси правя пътя на инструмента и мача го изпълнява без проблем. Аз ползвам мача само като изпълнител на пост процеса всички настройки ги правя на програмата която ми прави пост процеса.
basejn - напреднал
SoldWorks е най добрата програма която съм ползвал . Най лесно се свала от ThePirateBay или от Zamunda
stilnik - специалист
nik80 написа:
http://machsupport.com/docs/Mach3Mill_I ... Config.pdf
http://machsupport.com/docs/Mach3Mill_1.84.pdf

това е описанието на мача, започни да го преглеждаш много неща пишат и има отговори на всичките ти въпроси

много от входните сигнали се припокриват, имат едно и също действие - стоп
хоум и лимит обаче не се припокриват, 2 различни неща са, едното е сензор по който програмата разбира къде е машинна нула, другото е краен изключвател
хоум работи само когато натиснеш бутон REF ALL HOME тогава всички мотори трябва да тръгнат в посока минус, при стигане на референтна точка спират, трябва да отбележиш кое ти е кативно 0 или 1, т.е. ако при задействан датчик имаш 1 трябва да отбележиш активно високо ниво
освен пинове и портове има още едно меню където се оказва коя е положителната посока на оста, и разни други настройки, много неща са чети описанието

Когато машината достигне limit по някаква причина , какво прави - спира или се връща е home позиция? В описанието не е точно определено. Ти пробвал ли си го на твоята?
velsi - Почетен майстор
Ето от мене един наскоро завършен проект:

Прикачен файл

file 009.jpg
nik80 - специалист
безплатен обяд няма :)
Последна промяна от nik80 на ср мар 30, 2011 2:27 pm, променено общо 1 път.
skartalov - специалист
velsi написа:
Ето от мене един наскоро завършен проект:

Евала! На какво проектира дистанционното?
velsi - Почетен майстор
Изцяло на ArtCam.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: