STEPER написа:Ето тука нещо , което може би ще ти помогне в творческия процес http://engraving.majosoft.com/index.html?menunr=6&sub=1bisermonov написа:Аз също съм събирал и имам на компа доста програма /без посочените горе/ и също искам да се спря на едни които да разуча и да ми вършат работа и с които и други съфорумци работят за да може да обменяме мнения.STEPER написа: И един въпрос - При фрезоване къде се задават параматрите за дълбочина на рязане и
колко голям и с каква форма ще бъде този фрезер за да мини по тези тънки линии?bisermonov написа: Всичките параметри като скоростта на инструмента с която да се движи дълбочината на стружката колко паса да направи инструмента откъде да започне от ляво но дясно или обратно груб пас колко да направи финен пас разстоянието между двата паса и бързите ходове от къде до къде даже и точно момента на влизане на инструмента в детайла може да се зададе различна скорост и още куп настройки размерите на инструмента аз лично ги правя с програмата която чертая детайлаС коя програма работиш и чертаеш детайлите?
Как се подготвят и обработват готови DXF файлове /които са само векторни,чертани са от друг и не съдържат в себе си необходимите параметри за фрезоване и обработка от машината/ с цел да се създаде коректен G-Code.bisermonov написа: и после си права пост-процеса аз му викам (пътя на инструмента) Програмката е Визоал търн много малка но ми върши чудесна работа а кода до сега съм направил поне 100 по 10 различни начина Мача го изпълнява без проблемДай линкове от къде могат да се свалят Визоал,SprytCAM,VisoalCam FeatureCam Катия,за да имам визуална представа за тях.bisermonov написа: Много са аз имах на компа поне 10 и то работещи но застъпих един ден и изтрих всички оставих си тия където работя. Ловиш си една програма и я разучаваш до дупка и тогава ще разбереш че машината ти може да извърши чудеса успех![]()
Е предпочитам да са по-лесни ама в живота май лесно няма.
Поздрави
stilnik
Благодаря ти.
Много интересни неща има.