• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
valat111 - специалист
pipbel написа:
В другия форум явно са по знаещи.
Просто за ваша информация - препоръчаха ми ПУ салам като този долу.
Със следните предупреждения:
= много цапа, при нужда да се ползва спирт за горене за чистене
= в никакъв случай да не се пробва изчистване с вода (явно някой му е ял попарата) :-D

http://junakastore.com/productv/244/ela ... nitel.html
Ти какво търсиш в тоя форум? Според мен тук е място за обмяна на съвети и идеи....има много професионални форуми....например жалкото момченце YANEEF....потърси съвет от там ....по-вероятно е да ти предложат оферта, не съвет!
ZEDYCUS - майстор
= в никакъв случай да не се пробва изчистване с вода (явно някой му е ял попарата) :-D
Има си чистител за полиуретанова пяна, става за ПУ салам, пробвано. САМО ВЪРХУ ПРЯСНО НАНЕСЕН ПУ, засъхне ли няма чистене..С вода няма нищо да постигнеш за миене, а след това и няма да се захване(залепи) върху водата. Полага се само на сухо, има ли влага нищо не става. :)
greentree - специалист
Съветвам да не се ползват случайно избрани полиуретани.Ползвам съм и ефтини и скъпи.Ефтините се разлепят и напукват от слънцето.А други от по-скъпите-(18лв.) на Würth уж е UV устойчив а полъжълтя за няколко месеца .Препоръчвам Sikaflex(около 16 лв./600мл.).От продуктите им съм най-доволен.
ozimen - специалист
Аз,съветвам пък ,да забравиш за фугиране с полиуретан,защото ще се вкараш в голямо приключение и не се знае дали ще ти хареса крайния резултат(визуално\.За целта си има еластични фуги,които са специално за такива облицовки.
iva6ki - специалист
Полиуретановия салам се ползва за сроителни фуги би свършил работа ,но естетиката наистина ще липсва.Ако все пак решиш
прави го с PU50 и фуги до 1,5см макар производителя да казва че може до 2см
Последна промяна от iva6ki на чет мар 24, 2011 5:30 pm, променено общо 1 път.
FMaster - специалист
pipbel написа:
В другия форум явно са по знаещи.
Просто за ваша информация - препоръчаха ми ПУ салам като този долу.
Със следните предупреждения:

http://junakastore.com/productv/244/ela ... nitel.html
Колега, не търси под вола теле, има си конкретни фугопълнители ... ето ти решението и гаранция, че няма да се напука!
Weber.color Перфект
Има и 10 цвята, включително пясъчен, кото като гледам е твоя ... Успех!

Колкото до фугите от епоксидна смола (Weber.xterm 848), използват се за басейини и основно за висока или постоянна влага и т.н. Не стават за фугиране на мрамор и силно порьозни керамични покрития или естествени камънни. Освен това и цената е безумна ...

А тоя от "другия" форум (който и да е ... "майстор") му кажи, че фугирането със силикон на цокъл води само да проблеми и нищо добро!!! А освен всичко, това което ти го е дал е без УВ защита, и НЕ става за фугиране, това е за лепене и разширителни строителни фуги, което в никой случей не значи фугиране на плочки, камъни и т.н.!
EDI - майстор
Или СЕ43 на ЦЕРЕЗИТ, той е за широки фуги.
pipbel - майстор
Работата из двора продължава.
Почти привърши ТИ и облицовката на магазина отвън (отвътре е вече готов).Ползвам същия грес като по цоклите на къщата. Фугирането е с Церезит C40, а лакирането с Levis stone.
Метнаха се и пътеките около къщата. След това следват тези из двора, около басейнчето и навеса с ББК-то.Последните ще са комбинация от грес и камък (рязан гнайс), вече са бетонирани.
Галъбарника в ъгъла зад крушата също се почна. Това се очертава като последния ми обект/строеж изобщо. Всъщност само 1/2 ще е за гълъби, останалото ще е за съхранение на градински инвентар и евентуално 2-3 клетки с пъдпъдъци.
Смятам и 1 химическа тоалетна да мушна там, гледах едни симпатични на Практикер за 200 лева.
Взех както препоръча Isomax ХИ за гаража Изомраз - сива 3мг/м2 + червена за финиш 2кг/м2. Ама не стигна (а и не даде) време да се положи. Нищо - другия път като се върна, естествено по метода направи си сам.
И за новия райграс не стигна времето, семето и торфа (10 пакета по 250л)са взети - така че и той остава за средата на Май. Отказах се от чимовете, пак ще сея.

Прикачен файл

SS853711.JPG

Прикачен файл

SS853706.JPG

Прикачен файл

SS853716.JPG

Прикачен файл

SS853722.JPG
pipbel - майстор
Малии, добре че не ми стигна времето да засея райграса. Утъпкали като прасета всичко около пътеките. Кво да прайш - майстори....

Прикачен файл

SS853732.JPG

Прикачен файл

SS853745.JPG
  • 1
  • 2

Тема "Епизод 3 - види му се края" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: