• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Мая - напреднал
Шпакловаха ни тавана с гипс / имахме и лепило, и колоркит, но така казаха/. Минахме с гъбичка, за да изравним леко и шпакловката започна да пада на места. Запълниха проблемните места с колоркит и уж всичко беше добре, но при боядисването с латекс върху мечето започна да се залепва част от шпакловката.Този път дупките запълниха с гипсово лепило. След латекса обаче тук там се образуваха балончета и отново сме на дупки. Отдолу се вижда латексът от първата ръка. Моля, дайте някакъв съвет.
velsi - Почетен майстор
Май сте избързали с боядисването. Нищо, че сега е жега. Струва ми се, че причината е недостатъчно изсъхнала шпакловка.
Мая - напреднал
Преди първия латекс чакахме 3 дни, а преди втория - ден. Виждаше се изсъхнала - при минаването с абразивната гъбичка падаше прах. За да запълним дупките първо с грунд ли да минем преди ново слагане на колоркит или да правим нещо друго? Ще съм благодарна за мнение.
velsi - Почетен майстор
Никога върху шпакловка или мазилка не съм ползвал грунд и може би затова не съм имал никакви проблеми. След изравняване и изглаждане минавам направо с разреден латекс и след изсъхването му - с нормална гъстота.
krasi7881 - помощник
пробвай с дълбоко проникващт грунд
Мая - напреднал
Благодаря. Дано този път е успешно.
Rumen Iankov - специалист
Преди шпакловката с гипс грундирахте ли с нещо тавана.
Osiris - специалист
в грунда е проблема ако не става се хващайте за шкурката :?
HD - специалист
Я вземи пробвай с "Бороконтакт" ( http://www.boro-bg.com/articledetails.php?ArticleID=57 ).
Аз в момента си ремонтирам апартамента, и някъде не слагам грунд върху старата мазилка, ами направо шпакловам, обаче така се случва, че на места някъде мазилката "навдига" и се получава издатина, която аз изкъртвам с чука (че по-лесно), и понякога от едно нищо съм изкъртвал към 1кв метър шпакловка, направо пада на люспи.
След като нанеса Бороконтакт, мога съвсем отговорно да заявя, че шпакловката стои много стабилно и с шпакла изобщо не може да се изкърти :!:
Има малки разфасовки по литър и големи по не знам си колко литра. Един литър е към 5 лв някъде, но прави чудеса :-D
  • 1
  • 2

Тема "проблем с латекс и шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: