• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
styb - специалист
bayan написа:
направи отвори за "вентилация" в банянта сложих енерго спестяваща (затворен плафон) и отказа да работи пък този пай е доста затворен
успех
Прикачен файл:
Untitled-111.jpg

Значи си надупчил противовлажния плафон в банята за да се охлажда - браво
smlxl - специалист
Имам абсолютно същото осветително тяло. Едно към едно. Вътре обаче е с две фасонки. Сложил съм две крушки по 60W. Пробвал съм и с малък, и с голям балон. Свети по 4-5 часа на ден, защото е в кухнята. Никога не са гърмяли крушките. Това, че не се охлажда достатъчно, не ми се струва да е причината. За 11 години употреба все щеше да има следи от прекомерна топлина. А такива няма. Изглежда по същия начин както и в началото. Търси причината в нещо друго. Мерил ли си напрежението на мрежата?
ArturDent - Почти Безобиден
smlxl написа:
Мерил ли си напрежението на мрежата?
Тук има истина. Температурата на крушката зависи от напрежението на квадрат. Т.е. малко по-високо напрежение може да нагрява крушката доста повече и затова да гори.
НО и да е по-високо напрежението, нищо не може да направи. Пак си остава решението с енергоспестяващата крушка.
PCL82 - майстор
Макар и на второ място, може да е от калпава фасунга. Получава се искрене и загряване. Крушките горят бързо, а понякога се разтапя тинола на спойките. Получават се и локални прегрявания влиза възгух и стъклото се пука.

Провери дали крушката е свободна от всякъде! Ако се допира до алуминиевия екран-рефлектор може да се охлажда в точка и да се пука там.

Тялото влагоустойчиво ли е. Ако не е чертичките на дъното по периферията може да се изрежат с макетен нож. То се вижда че има оставени отвори за кабели, които се изрязват, може и тези чертички да са такива.
bayan - специалист
styb написа:
bayan написа:
направи отвори за "вентилация" в банянта сложих енерго спестяваща (затворен плафон) и отказа да работи пък този пай е доста затворен
успех
Прикачен файл:
Untitled-111.jpg

Значи си надупчил противовлажния плафон в банята за да се охлажда - браво
не просто махнах енерго спестяващата :partyman:
Последна промяна от bayan на чет мар 24, 2011 12:17 am, променено общо 1 път.
didoni_ - специалист
ArturDent написа:
smlxl написа:
Тук има истина. Температурата на крушката зависи от напрежението на квадрат. Т.е. малко по-високо напрежение може да нагрява крушката доста повече и затова да гори.
НО и да е по-високо напрежението, нищо не може да направи. Пак си остава решението с енергоспестяващата крушка.
Ако е по високо напрежението,може да се свърже последователно към 60ватовата крушка 100вата изван плафона
примерно,тя ще свети по-слабо от 60-те вата и на практика не трябва да изгаря,може и сапротивление да се сваже,
да не излизат кабели, това лично е моето мнение.
valentino76bs - майстор
didoni_ написа:
ArturDent написа:
smlxl написа:
Ако е по високо напрежението,може да се свърже последователно към 60ватовата крушка 100вата изван плафона
примерно,тя ще свети по-слабо от 60-те вата и на практика не трябва да изгаря,може и сапротивление да се сваже,
да не излизат кабели, това лично е моето мнение.
Човек в голям филм ме вкарваш.... :)
  • 1
  • 2

Тема "Защо се случва това?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: