• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
torbalan - Дървен философ
абе, като произведете пара с необходимия дебит, обадете се - ще и намерим приложение :)

ако не двигател - поне един автоклав може да се направи, да си правим компоти за зимата :)
edemy2001 - специалист
:supz: :-D Ако не стане за компоти, поне една свирка да надуем, че да се чуе! :lol:
ЧефоС - специалист
Според мен идеята не става и за свирка.
dj_marti79 - специалист
Да запретваме ръкави, и ще разберем дали ще стане. И да не стане за пара поне ще стане за топла вода.
edemy2001 - специалист
Освен ти да запряташ ръкавите, а ние да ръкопляскаме отстрани! =D> :lol:
Сега сериозно по въпроса - пиши какво си направил, по възможност със снимки. Темата е интересна, ако не на други то поне на мен. А, ако можем ще помагаме с идеи. :klugscheisser:
edemy2001 - специалист
Имам високооборотна пневматична дрелка и направих набързо показаната на снимката постановка и получих следните резултати:
При налягане 1 bar двигателчето, което използвам за генератор се завъртя с 9300 оборота и даде 63 V. Съпротивлението на намотката му е 6 ома. При тези данни излиза, че за да зарежда 12 V акумулатор, трябва да се върти с минимум 2100 оборота. За да даде 3 А заряден ток трябва да се върти с 4700 оборота, при което ще развие 42 вата. Компресора който използвам е с 20 литрова бутилка. Пресостата му е нагласен да включва при 6 бара и да изключва на 10 бара. Натоварих двигателчето с 2 А ток. Въздуха стигна за 2 минути до падането му до 6 бара.

Прикачен файл

Изображение0177.jpg
dj_marti79 - специалист
Много полезна информация, може да послужи и за задвижването със сгъстен въздух, но как да обърнем тези данни във формули :?
edemy2001 - специалист
dj_marti79 написа:
Много полезна информация, може да послужи и за задвижването със сгъстен въздух, но как да обърнем тези данни във формули :?
Би могло да се използва и за пара, ама ми се струва от цялата работа, че проблема няма да е с налягането, а с дебита...
dj_marti79 - специалист
Ако дебита не е достатъчен, ще увеличим нагревната площ или ще добавим втори "слънчоглед".
Тани - модератор
Ти имаш ли някаква цел? Какво искаш да постигнеш? Какво точно ще захранваш? Ако имаш някаква цел , може да ти помогнем да я постигнеш , но иначе само си чешем езиците!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

Тема "Слънчева домашна електроцентрала с парогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: