Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Georgi_G - специалист
Здравейте,
Както е ясно от заглавието, имам едно вентилаторче в банята на 5-6 години.
Включвам го от време на време, но напоследък след включване започна да развърта по-бавно и не достига предишните високи обороти.
Видимо е здрав, няма някакви луфтове или др.

Въпросът е: дали може да се направи нещо у дома с подръчни материали от рода на смазване(примерно да го напръскам с ВД40), почистване или каквото и да е друго, или да си търся нов.

Благодаря на отзовалите се.
mita6kiii - специалист
Нямали възможност за снимка, за да се види какъв е точно вентилатора.
Тогава според мен ще получиш някакви насоки, или поне да кажеш модела, ако го знаеш.
bulhomes2 - майстор
Най-често предлаганите ми се струва, че са на една май Етрополска фирма. Поне аз за 3-4 път си купувам от различни места и все това ми предлагат. Поне при мен на почти всички им се стапя пластмасата, която държи моторчето с перката ...
Georgi_G - специалист
Това е, по спомени май беше български.
Имам и документи, но не знам къде съм ги прибрал.

Прикачен файл

100_47551.jpg

Прикачен файл

100_47541.jpg

Прикачен файл

100_47521.jpg
gogo1113 - специалист
Аз съм имал успех със смазване и почистване. Прахът и влагата образуват една много особена смес, която го затлачва и клеясва. Разглобих го, колкото можеше, издухах го със сгъстен въздух и го смазах, сглобих частите и вече повече от две години нямам грижи. Пробвай преди да го сменяваш. WD40 не ти трябва, използвай машинно масло, каквото и да е, но не и грес, с нея има опасност да ти запече от прах.
bulhomes2 - майстор
Да. Тоя няма вид да му са се размекнали пластмасите.
Georgi_G - специалист
Разглобих го, почистих го, смазах го леко и за сега се оправи.
Благодаря!

Тема "Вентилатор в банята, проблеми, върти на по-ниски обороти." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: