Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pavkatay - майстор
jekasus написа:
Павка, като гледам последната снимка (с кутийка от "черното виктори") - една от причините да псувам дограмджии.
И сега трябва сигурно да питам какво точно не е наред :?
А следващия колега ще го питам как точно се решава проблема с линейните разширения? Чак толкова 'старо' куче не съм. Просто имам някои разсъждения и мнение по въпроса.
И какво ще спре строителите,които казват -'голяма работа,че са запушени тия дупки' да ги закрият.
А със снимките съм имал предвид какво точно е по- добре да се направи , а не да се притесняваме за няколко отвора повече ,но бирата явно ми е била вече много.
По отношение на тези от 'Церезит' те малко преиграват. Ако аз съм клиент (независимо за какво) и някой ми каже 'ами не знам защо,но така трябва...' направо си тръгвам.
bulhomes2 - майстор
pavkatay написа:
... как точно се решава проблема с линейните разширения? ....
Да кажем каса с дължина 4 метра. При температурна разлика 30оС разширението е от порядъка на 5-6 мм. Как ще се държи по-добре касата - с винтове пробили и стегнали метала или с котвите, по които спокойно може да се "разхожда" по оста на прозореца.

Павка, превръщаш ме в защитник на котвите, а не съм такъв. Просто посочих вариант, който би бил по-лесен, на питащия.
pavkatay - майстор
Линейните разширения ако ще създават проблеми няма да ги решат нито котвите, нито винтовете. И нищо няма да спре един прозорец да си мърда щом се разширява и свива.
А разширенията понякога създават проблеми. Миналата пролет(ранна) остъклявах един апартамент и договорката беше и за последващо обръщане и шпакловка около прозорците мен. Свърших си работата и след 2-3 месеца ме извикаха да видя какво е станало- единият от прозорците (всичките бяха златен дъб) беше със западно изложение и направо беше разцепил фината шпакловка там ,където контактува с касата при нагряването и последващото разширение.
Не съм професионален строител и допускам,че може и да съм сгрешил някъде, но доста съм работил с шпаклите и мистриите а не съм имал такива проблеми.
Както и да е ударих му една ръка шпакловка отгоре и скоро се интересувах-няма проблем,но все пак съм сигурен че е от линейното разширение.
bulhomes2 - майстор
pavkatay написа:
.. нищо няма да спре един прозорец да си мърда щом се разширява и свива...
Физиката няма как да я избегнем. Тез милиметри дето ги написах са смятани за профила, но като сметнем, че и другите материали на сградата се разширават би трябвало цифрата да намалее. Не е нещо фатално, факт е, че и никой не мисли за него, но при случай с дълга каса и сериозна външна изолация тези милиметри трябва някъде да идат и шанса да имаме проблем се увеличава.

P.S. Любопитно ми е дали автора на темата си я следи изобщо..
booooo55 - специалист
:lol: Сигурно вече е монтирал прозорците и ви гледа сеира.
bulhomes2 - майстор
Съдейки по въпросите му съм по-склонен да мисля, че си е повикал някой друг да му ги сложи.
velsi - Почетен майстор
Защо, когато нещо ви интересува просто не погледнете?
batence81 написа:
ок, не съм стигнал до прозорците, правя друго
Публикувано на: Пет Мар 25, 2011 10:47 am
batence81 - специалист
казах просто че има време за прозорците

Тема "Поставяне прозорци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: