Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
klapan - напреднал
joro_tsanev написа:
Изрязваш листата,като оставяш 1см от дръжката им, това се прави с цел като изрязваш после пъпка за присаждане, да има за какво да я хванеш, за да не замърсяваш сърцевината.
Листната дръжка,оставена неотрязана,има и още една задача...Освен че е удобно да я хванеш,за да напъхаш езичето с пъпката в Т-отреза на подложката, тази дръжка ни подсказва дали присаждането на пъпка е успешно.Ако 7-10 дни след присаждането бутнете леко тази дръжка,тя трябва да се откъсне и да падне почти без усилие.Ако обаче е засъхнала и не пада при бутване - присаждането не е успешно.Така че тази листна дръжка служи и като "индикатор за прихващане".Това в случай,че облагородявате на "спяща пъпка" през август...Защото напролет,когато също можете да решите да облагородите на пъпка,няма листа по клоните,нали ? Значи няма и листна дръжка...но това не значи,че не можете да облагородите тогава - нарича се "на будна пъпка".
Геша - специалист
Клапан,признах те! Другите също. Вижда се,че го разбирате това овощарство. =D>
joro_tsanev - специалист
Съгласен съм за дръжката, а будната пъпка я коментирахме по-нагоре.
klapan - напреднал
joro_tsanev написа:
Съгласен съм за дръжката, а будната пъпка я коментирахме по-нагоре.
Аз не само коментирам,имам и какво да покажа прясно облагородено сега ,тази пролет на будна пъпка...цък тук
joro_tsanev - специалист
Поздравления, за което. След една две седмици и аз мога да покажа облагородяване на разцеп на лоза, само да отмине активното сокодвижение.

Тема "Калеми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: