Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Jade - помощник
Здравейте,
съвсем нова съм във форума и се опитах да намеря информацията, която ме интересува, но нищо подобно не открих, та затова... ви притеснявам с нова тема.

Проблемът е следният.
Реших, че ако си спестя плочките по стените на банята ще си спестя и миенето на гадните фуги, което си е голямо предимство.
Затова се насочих към мазилка за стените. Поразпитах тук-там и разбрах, че венцианската мазилка на Ойкос ставала за баня. Същото ми потвърдиха и от магазина на фирмата в Стара Загора. Наехме външен майстор, за който получихме добри отзиви. Първо, че ни излезе от скъпо по-скъпо, но... това сега не е от значение.
Проблемът е, че въпреки мазането с някакво специално покритие за камъни и след това 2 или 3 слоя от ваксата на Ойкос за тази мазилка, стените все още се мокрят. Не навсякъде, но все пак на места остават тъмни петна, когато капне вода. Особено по ъглите. после петната изсъхват, но ако човек се вгледа може да види следите им.
Чух, че някъде използвали някакъв "марсилски сапун" за предпазване на мазилката, но нищо не открих в нета.
Питането ми е, дали някой е правил нещо подобно и дали можете да ми дадете съвет как да постъпя в тази ситуация. Този експеримент се оказа доста неуспешен, но няма връщане назад. Банята е готова и обзаведена с вана и душ-параван, сега и да искам не мога да слагам плочки, така че трябва да намеря някакъв вариант да оправя нещата с тази мазилка.
Ето по този начин изглежда:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=2 ... 1154928158
http://www.facebook.com/photo.php?pid=2 ... 1154928158

Ще бъда благодарна на всякаква помощ!
Shark - специалист
Направил си грешка с тази мазилка, тя съвсем не е за мокри помещения. Доколкото знам цената за кв.м на тази мазилка е към 35-40лв., за тези пари е можело да вземете хубави плочки! Аз също исках такава мазилка на времето за банята си, но бързо ме отказаха.
В твоя случай или лепиш плочки, или спираш да ползваш ваната!
Jade - помощник
Наистина е такава цената с поставянето.
Аз избрах този вариант, защото реших, че ми излиза на същата цена, като да слагам плочки, а и не вярвах, че от магазина ще ме излъжат, че мазилката става за баня, ако всъщност не става...
Наистина няма вариант да се сложат плочки в момента. Това значи да се разбие всичко.
Затова търся някакъв метод. Никак не ми се иска да няма...

И не е само ваната, зад душ-паравана е същата работа. Цялата баня е направена така.
Бат Иво - специалист
Не съм запознат каква мазилка се продава в БГ. и каква си поставил но тук в Испания има такива за бани и не пропускат влага.Аз лично съм направил три бани и оплаквания няма.Колкото до това какво да направиш незнам.Немога да преценя от снимката вен.мазилка от пода ли започва?Ако започва от пода и душ кабината ти е само с мазилка то това ти е проблема.По принцип се облепва цокъл 1м.-1,10м. с фаянс и остатъка с мазилка а около ваната или душа/кабината/ задължително фаянс!Мазилката е устойчива на влага и миене но не и на редовно обливане с душ! :prost:
Последна промяна от Бат Иво на нед мар 27, 2011 9:14 pm, променено общо 1 път.
Бат Иво - специалист
Поправям се в предишния пост май сам си написал че душа и ваната са изключително с мазилка?Не ти четох последния пост .В този случай е трябвало да бъде подготвена стената със специални водонепропускливи матеряли и след това шпакловани с мазилка!!!!!!! Сега не виждам какво можеш да направиш.
toni_g79 - специалист
Няма ли да стане с някакъв лак ,или с водно стъкло :? :?
freshenero - специалист
Пробвайте с импрегнатор за фугираща смес.
Dewalt - специалист
http://rock.log.bg/article.php?article_id=28988
Принципно се ползва като запечатка за камък.
Но в твоя случай нищо не ти пречи да пробваш.
Като няма какво друго да се измисли
svetliopi44 - Чирак...
Ух , лоша работа.
Трябвало е не със Стуко Венециано а с Марморино да се направи , но това е трябвало да ви обяснят в магазина .Майстора също щом казвате че е добър трябва да ги знае тези работи...
По въпроса за марсилския сапун ... това с което сте мазали където му казвате вакса е точно това ... Cera е испански сапун и пчелен восък ... само неразбирам защо сте мазали с друг импргнант преди нея ... тя дефакто не се е свързала с мазилката и неси върши работата...
Има и много други тънкости който от разстояние и само от снимките няма как да ви обясня.
Понеже не се вижда хубаво от снимките та да ви попитам ... цялата ли мазилка е лъскава или има и матови петна по нея дори и преди да сте я ползвали и обливали с вода ?
Jade - помощник
Ох, като ви чета и ми се реве вече...
Да, навсякъде има мазилка, и зад душа и около ваната.
Ето тази е мазилката - http://www.oikosbg.com/#/bg/Products/id=404419
Не мисля, че са обработвали с нещо преди мазилката. Слагаха някакъв грунд само. Поне това, което аз видях...
Мазилката започва от пода, където е теракота. Мислехме да слагаме первази със силиконови ръбове, които още не сме купили. Отдолу под мазилката е влагоустойчив гипсокартон, от онзи зеления.
След малко ще направя снимки отблизо да ви покажа за какво става дума точно.

Тема "Венецианска мазилка в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: