• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
pavkatay - майстор
Отвори в горната част на профила се правят предимно на цветните профили (дори е задължително) за изравняване на налягането в камерите. Когато през лятото профила се нагрява от слънцето ( над 90 градуса) повишеното налягане в камерите и омекването на профила могат да доведат до освобждаване на напрежения и трайни деформации, особено при крилата.
Отворите за изравняване на налягането нямат нищо общо с отводнителните канали. При белите профили са излишни според мен ,но няма да навредят.
Такива отвори има доста по-голямата част от тях не се виждат.Всеки производител на профили указва начина на пробиване.Ето за профила с ,който работя как става

Прикачен файл

P1010051.jpg
P1010051.jpg (107.14 KиБ) Видяна 5055 пъти
comunikator - специалист
Абе кфо налягане, кфи глупости бре - дупчете си я където искате щом Ви е кеф!?
pavkatay - майстор
comunikator написа:
Абе кфо налягане, кфи глупости бре - дупчете си я където искате щом Ви е кеф!?
Аз се обосновах. Глупости не говоря ,защото не съм глупав. За хората ,които са учили физика дори до 5-и клас не е проблем да го разберат.
А това нискоинтелектуално и неграмотно изказване не е обосновано с нищо.
Няма да споменавам,че никой в горните постове не беше споменал дори за вентилационни отвори-всички догадки бяха за отводняване..........
comunikator - специалист
Ха ти физика от 1 до 5ти клас ли си учил,това е било някакво училище за напреднали дограмаджии.
Ти дупчи с Ф3 по тая твойта схема пък да видим дали ще имаш качествено отводняване на дограмата,ще се напълни до така наречените вентилационни отвори с вода и няма да разбереш!
За отводнение се дупчи минимум с Ф5 за да има ефект,а вентилацията в перото може да дупчиш с Ф3 защото така или иначе няма смисъл от нея.
pavkatay - майстор
pavkatay написа:
...Отворите за изравняване на налягането нямат нищо общо с отводнителните канали...
Не само се дупчи , а се и фрезова. И не е с минимум , а точно с 5мм. Не би навредило и 6мм.
  • 1
  • 2

Тема "Отвори по ПВЦ дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: