• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vk - специалист
Колега Krumov, много е просто лепенето на мостов кабел за стената. Лепиш в точки през 1 метър например. Виж на картинката по-долу какви лепила можеш да ползуваш
Изображение
evil - специалист
я не се занимавайте с глупости.....истината е пирончета и гипс.....несменяемо било и какво от това при положение че добре разчетената инсталация ще надживее 3-4 поколения след вас :lol: ............ аз съм залагал и теглил доста километри инсталация в монолит и мисля че това просто не си заслужава....технологията на мостовия е определено по-добра
v_krumov - напреднал
Колега vk,аз не искам картинка на видове лепила [-X .Аз помолих peter_m за снимки,за да видя нагледно как лепи кабела.Как завива когато се наложи?
peter_m - специалист
v_krumov написа:
Колега vk,аз не искам картинка на видове лепила [-X .Аз помолих peter_m за снимки,за да видя нагледно как лепи кабела.Как завива когато се наложи?
Моите кабели отдавна съм ги положил и нямам снимки. В таваните са ми в гофрета, не съм ги гипсирал. По стените съм изкопал канал (между два реда тухли във варта) - там няма проблем със закрепянето. А за таван ако слагаш една лампа в стаята не виждам къде ще ти се наложи да завиваш :? По-сложни изпълнения като мрежа от кабели на таван не съм правил, но ако ми се наложи здраво хващане на кабел слагам дюбел с връзка отгоре (не знам как се казва). Иначе казах аз как гипсирам кабел на таван (когато съм сам) - ползвам няколко летви малко по-дълги от височината и запъвам с тях кабела. Местя последната първа и така ... И накрая където свършва кабела слагам дюбел с връзка за да не се отскубне. Лепила, силикони и пирони никога не съм ползвал.

П.С. Това не ми е професия - всичко, което съм правил е било за моя употреба.
vk - специалист
Ами виж онзи от картинката как е залепил дрелката за тавана. Какъв е проблема да завива и да се залепи кабел?
v_krumov - напреднал
vk написа:
Ами виж онзи от картинката как е залепил дрелката за тавана. Какъв е проблема да завива и да се залепи кабел?

Ами не ми се набирай като балканче на .......Никой не ти говори за проблеми.
corropt - напреднал
Здравейте,

С интерес чета форума и по-точно определени части от него който ме интересуват към момента. Доста умувах и аз на темата как да захващам мосовите кабели за стените. Достигнах до извода, че с пластмасови фиби на фирма ''видира'' за който говорихте ще е най-лесно и правилно за непрофисионалист като мен. Като гледах снимките на колегата "gecata82" видях и друг може би по-правилен начин за поставянето им. Ще пробвам почивните дни и може да пусна снимка и коментар. На снимките по долу ще видите как е станало при мен, като в някой части кабела(3х4мм) не е прилепнал плътно до стената което би пречело на следващите процеси по изграждане на обекта. Другото което ме притеснява е че областта на захващане на кабела става доста ''високо'' и ще трябва да се полага по- голямо количество мазилка.

пп.отворен съм към всякакви критики и коментари

Прикачен файл

rsz_005.jpg тук се вижда как кабела не е плътно до стената което може да се избегне при слагане на фиби на по-малки разстояния

Прикачен файл

rsz_004.jpg

Прикачен файл

rsz_s_001.jpg

Прикачен файл

rsz_002.jpg
gecata82 - специалист
колега просто по тухлите използвай кабелни превръзки (свински опашки), а там където е бетон не хващай всички жила с фибата а цепи кабела и хващай 1 или 2 жила само и ще стане струна кабела, а и мисля че на ъглите може да се постараете повечко
mirk - майстор
Едно време по учебниците беше снимано как се правят ъглите - цепят се жилата и се разделят така не се получава изпъкване.
stanimir62 - специалист
И аз да попитам.Как се поставят 7-8 кабела когато трябва да се заобиколи някой комин по тавана, как процедирате. С лепила ,с молби кандарми, с неволята КАК.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18

Тема "полагане на мостов проводник под мазилката" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: