Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
pnik - напреднал
Здравейте.Надявам се тук да намеря съвет.Накратко - микровълновата фурна отказа-марка LG е на около 10 год.Отворих я - никаква видима нередност не видях- бушон здрав, кабели няма нагоряли.Къде и какво да проверявам?Не съм много на ти с ел. техниката , но основните неща ги зная.Магнетрона има ли някаква трайност- в смисъл експлоатационено време?Ако това има значение като нова като свършеше програмата и пищеш та се чуваше в цялата къща.Постепенно силата на алармата намаля и сега едва се чува, дори когато си до нея.Заслужава ли си да се занимавам с нея или направо да купувам нова.Предварително благодаря за отговорите.
miroton - майстор
С електронен или с механичен таимер.
pnik - напреднал
С електронен таймер е печката.
miroton - майстор
Не съм ремонтирал такава.
romanpm - майстор
pnik написа:
Здравейте.Надявам се тук да намеря съвет.Накратко - микровълновата фурна отказа-марка LG е на около 10 год.Отворих я - никаква видима нередност не видях- бушон здрав, кабели няма нагоряли.Къде и какво да проверявам?Не съм много на ти с ел. техниката , но основните неща ги зная.Магнетрона има ли някаква трайност- в смисъл експлоатационено време?Ако това има значение като нова като свършеше програмата и пищеш та се чуваше в цялата къща.Постепенно силата на алармата намаля и сега едва се чува, дори когато си до нея.Заслужава ли си да се занимавам с нея или направо да купувам нова.Предварително благодаря за отговорите.
Изясни малко повече нещата , отказа - какво значи тъмна и безшумна ли , или бръмчи свети , но не топли :? ако е първото има прекъсване на захранването което може да е от износени пъпки на микроключета на вратата или релето на таймера и ...:roll: ако пък бръмчи и не топли може да е магнетрон , каскаден диод , високоволтов предпазител /ако го има/ и.... направи снимки :)
pnik - напреднал
Ами всъщност само не топли, иначе свети, върти тавата, сменя програми и т.н., само дето не топли.За това съм се насочил към магнетрона.
crez - майстор
pnik написа:
Ами всъщност само не топли, иначе свети, върти тавата, сменя програми и т.н., само дето не топли.За това съм се насочил към магнетрона.
Сам няма да се справиш, първо провери предпазителя преди магнетрона, ако той е здрав(малко допустимо) значи е захранването или екрана. По добре я занеси в сервиз. Просто ти не можеш да си осигуриш резервни части.
willow75bg - напреднал
Имам микровълнова,която работи перфектно,но изгоря под тавичката ламарината и не става.Ако мога нещо да помогна пиши.
pnik - напреднал
Благодаря то willow75bg, Ако имам нужда ще се възползвам от предложението ти.
stiv1961 - майстор
Ти кой предпазител гледа?На един приятел беше изгорял N 2 - той се води високоволтов.Сменихме го и печката си заработи.Мисля, че Crez пише за него.

Тема "Съвет за микровълнова печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: