• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
van4o_m - специалист
Здравейте, купих си перфоратор Райдер RD_HD 07 http://www.raider.bg/index.php?p=5&cat=68&id=195 с вертикален двигател (водят го къртач и аз не знам защо). Днес реших да пробивам с бургия 12ка в панелна стена и се оказа, че при минимален натиск (колкото да удря машината) свредлото спира да се върти. Машината е в режим пробиване с удар. Към сервиза ли да се отправя, поправимо ли е изобщо или да си взема една малка макита 2460 и да ползвам райдера за леко къртене ?
П.С. Не съм професионалист и за пръв път хващам перфоратор. Ще го ползвам за домашни ремонти - пробиване в бетон и някое каналче за кабел, ако се наложи.
wentii - специалист
Е ти от тая марка кво очакваш? Карай го в сервиза нали е с 2г. гаранция.
diduli - специалист
Аз имам същия ! Пробива си без проблем..... ама тухли :-D .Занеси го в сервиза за всеки случай !
новия12 - специалист
А ти колега защо не пита тук във форума преди да купиш подобна техника???. Бъди сигурен че щеше да получиш правилна насока в избора на машинка.
Тази техника е сглобена като на майтап. Отварял съм доста от тая марка - ми то да се чудиш как работи :? ... Ако продължиш да се опитваш да пробиваш дупки в бетон с тая дебелина - най-вероятно ще се счупи предната част на корпуса...До скоро имах при мен около 3 броя натрошени такива....
diduli - специалист
Аз направих една изолация с такава , около 100тина квадрата,и сега като пробивам с 10 дупката става 12. :lol:
me_against - специалист
То е до късмет. Имам същия, само че на него пише Einhell. Надупчих панелата с него. После и при мен се появи подобен проблем. Оказасе окъсен ротор. След като ми го върнаха от сервиза (гаранционен е), бачка супер. Лошото е, че Бг тухлата се дава на китаеца, а панела не.
mirk - майстор
Хилава ви е мАшината :lol: имам райдер HD11 ела да видиш не дупчи ли, последно го пробвах с Ф25 дупчи си без проблем, е малко тресе но за една две големи дупки се трае :lol: За диаметри под Ф20 въобще не се усеща как влиза в бетона.

Само фнимавай с райдърите че нямат предпазен съединител и направо избягвай да дупчиш армиран бетон че е вредно за здравето.
ESPACE - майстор
marrrio написа:
Абе как имате нерви да се занимавате с тия боклуци . :shock:
Това е точния отговор! :2thumbs:
cakev79 - специалист
Какво стана с машинката.Пиши та да знаем и ние.Все пак има и др фенове на марката.
kernel_daemon - помощник
Да споделя опит от марката. Явно е до бройка. Имам RD-HD01 http://www.raider.bg/index.php?p=5&cat=68&id=196 и RD-HD05 http://www.raider.bg/index.php?p=4&cat=67. Когато трябваше да взимам имах ограничение на бюдежета и за това взех тези. И двете машини имат предпазен съединител. Искам да подчертая, че и двете имат. Днес пробивах армиран бетон (панел 12,5см) със свредло 16мм с HD05. Свредлото заклини на ъгъла на арматурата и перфоратора превъртя. Аз обаче не разбрах и включих пак и пак превъртя. Изкарах свредлото и едната му перка беше счупена. Сложих друго свредло и си продължих с дупките.
А миналата седмица правих конзоли за контакти с къртача RD-HD01 и пак арматура, ама нали ми беше втората конзола и първата с арматура и пак усетих, чак като заклини, превъртя и след това 2 зъба на короната бяха паднали.

С къртача съм изкарал повече от 2/3 от ремонта на апартамента, остава още 1/3 :) дано да изкара. Перфоратора още е ползвам сравнително малко - 40тина дупки фи 6 и 8, и 10тина фи 18.
Пробивано е само в армиран бетон.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Перфоратор Райдер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: