• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
MARYAN - напреднал
Имам следният въпрос към майсторите: възможно ли е да се постави OSB плоскости или от новите кофражни платна за основа на ламинат ??? и ако е възможно каква е процедурата : лепи ли се , кове ли се и т. н. !!! Благодаря
miroslav_kn - специалист
На правия под ако е плоча със замазка се нарежда OSBто и се хваща с дюбели и винтове за пода. след което се нарежда и ламината , като добре и препоръчително е под него да има от тази двумелиметровата изолация.
rendo - специалист
Ако искаш да го използваш за замаска е малко по сложно правиш си водещи нива от летви или пиелта като за замаска след което с "перфикс" лепиш , селд тва го правиш едва ли не на швейцарско сирене и пълниш по дупките с пенополиуретан и си готов.
MARYAN - напреднал
Благодаря ! основното нещо , което ме интересуваше е дали е задължително да го лепя и след това с дюбели !! но , разбрах!
velsi - Почетен майстор
Няма да го лепиш, защото няма да можеш да го нивелираш. А така с дюбелите можеш някъде да притегнеш, другаде да поохлабиш... Лично аз за по-лесно нивелиране го нарязах на плочи 60х60 см. При мене пода беше дървен, но принципа е същия.

Изображение
MARYAN - напреднал
виждам ! но имам въпрос : защо го слагаш плътно да стените ??? не оставяш ли поне място колкото като се слага ламинат ?
velsi - Почетен майстор
Оставил съм място. Просто на снимката не си личи.
MARYAN - напреднал
още нещо да питам - аз си намерих кофражни платна, но на места има разлика в дебелината с 1 мм, дали ще е проблем при слагането на паркета отгори , и дали мога да запълня фугите между плоскостите с кит за дърво !!! утре ще кача снимки за да кажете !?
крум - специалист
Няма да ги усетиш. Сложиш ли изолация, тя ще поеме разликите.
При нас имаше мърдане от 2-3 милиметра - въобще не се усещаха. ОТкрих ги чак, като разхвърлях ламината.
MARYAN - напреднал
каква изолация - аз ще слагам естествен паркет който ще се лепи ?????
  • 1
  • 2

Тема "OSB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: