От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте,искам да си направя домашна "охранителна система".Нещата които ми трябват до колкото предполагам са: Реле за време (5мин),Датчик за врата,"Сирена" на 220в защото бучи силно.. за друго не се сещам, освен копче с което да го пускам,нямам си и на идея обаче как се връзват,дайте идеи точно кое как става,не съм много навътре с нещата,сам се уча мерси. :)
:popcorn:
valat111 - специалист
Тъкмо се чудех на кого от форума да си подаря старата домашна аларма, произведена е в някакъв военен завод в Разград, работеща е, на принцип отваряне на врата /прозорец/....сирената може да събуди /половината село или целия град, казваше старшината ми, който бе от Асеновград/....дай координати да ти я изпратя за твоя сметка по ЕКОНТ ЕКСПРЕС.
Леле ще съм ти много благодарен! Скайпа ми е ****** да се доуточним.
Последна промяна от ivan_91 на ср мар 23, 2011 1:17 pm, променено общо 1 път.
valat111 - специалист
ОК, утре , на мен скайп ми е valat111, обещах, ще го изпълня!
Темата още важи,искам да си направя още 1 8-[
den_zuk - помощник
мога ли да питам защо са ти две независими аларми на един и същ обект, в британския музей ли живееш?
stiv1961 - майстор
Да не отварям нова тема ще питам тук.Майка ми живее сама на село.Гаража е отделно от къщата.Искам да си сглобя една аларма,която при отваряне на някоя от двете врати да се включи сирена.За сега имам само сирена от автомобилна аларма,захранване за нея и .......друго нямам.Значи какво още ми трябва?Също и схема на свързване и т.н.В битовата стая,която също е отделно от къщата реших проблема с един безжичен звънец с пир датчик за движение.Предварително благодаря :)
stiv1961 - майстор
Колега miroton,тия сайтове са ясни,от Стара Загора съм и бях в магазина на Т. Петров,но искам да е в духа на форума-демек направи сам.Из нета не можах да намеря някаква детайлна схема/по-простичка-като за начинаещ/.
Два датчика на двете врати,бутон за включване и изключване,яка сирена/да събуди и съседите/и т.н.Не искам много,нали?
ecotronic - специалист
stiv1961 написа:
Колега miroton,тия сайтове са ясни,от Стара Загора съм и бях в магазина на Т. Петров,но искам да е в духа на форума-демек направи сам.Из нета не можах да намеря някаква детайлна схема/по-простичка-като за начинаещ/.
Два датчика на двете врати,бутон за включване и изключване,яка сирена/да събуди и съседите/и т.н.Не искам много,нали?

Сирената в гаража ли трябва да бъде?
Можеш ли да работиш с поялник?
Най евтиния и донякъде най сигурен вариант е да се монтират магнитни датчици по вратите. От там нататък взависимост от това дали можеш сам да си налепиш една схемичка или да купиш готов контролер...

Тема "Домашна аларма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: