• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
илко илиев - специалист
колега може да работи и без помпа щом има денивелация.но тогава разширителя се вързва на студената вода.
boss901 - специалист
ebahti написа:
те ти парно на дърва
:-D :-D :-D :-D много :supz: ще отоплява
ivanj - специалист
благодаря за отговорите не си заслужава икономията ще го направя с медни тръби,да не ме боли главата после.
boss901 - специалист
колеги можете ли да ми кажете как става правенето на байпас на помпата защтото съм решил да правя парното без ЮПС :?: :?:
boss901 - специалист
колеги и също ще правя отворена система с два кръга.Единия кръг е от три радиатора (първия е 15 глидера,втория 5 и третия 15),а другия кръг ще е от един бойлер 80л смятам че е 3кВ и един радатор в банята от 5 глидера та въпроса ми е с какъв цол да тръгна от разпределителния колектора към радиаторите :?: :?:
Последна промяна от boss901 на ср мар 30, 2011 7:19 pm, променено общо 1 път.
boss901 - специалист
колеги също така е имало някакво разклонение което се слагало на тръбата на топлата вода на печката и за не го се захжащат разпределителния колектор и разширителния съд какво представлява това разклонение :?: :?:
Последна промяна от boss901 на ср мар 30, 2011 7:20 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
За какво ти е колектор, като са 2 кръга - слагай един тройник и си готов :idea:
boss901 - специалист
колега с разпределитен колектор тройник :shock:
naskov - майстор
Ами тройника е напълно достатъчен за два кръга. А относно байпаса-никаква работа няма да ти свърши след като тръбите са с ал. вложка и колекторно рзпределение. Трябва си ЮПС или предпазен клапан по температура
Transporterr - специалист
на фона на цялата инвестиция икономията от ЮПС нистина не си ззслужава... :yawinkle:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

Тема "парно на дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: