Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
milenmi - напреднал
edre написа:
И се надяваш нищо да не се чупи по машината.
В противен случай обратно в Китай за ремонт,като пощенските разходи са за твоя сметка.
Вечни неща естествено няма но все пак вътре всичко е основно електроника а в България има доста хора които ги чуват тези неща.
Предполагам елементите ги има ако ли не в БГ то все някъде. Доста често ми се налага да поръчвам някой неща от ebay и хората там са коректни и разбрани досега след като съм разговарял с тях винаги са ми влизали в положение и дори да е нямало шипинг до БГ са правили изключения.
agj - майстор
А вярно този от 1200лв е не оборудван, това не бях го видял но пък другия е оборудван и е за 1500 лв. и е по мощен!
Другите възможности си ги пренебрегнал явно си предубеден за китайския апарат!

А относно сервиза ,въпроса наистина не е за пренебрегване ,машините са специфични , и много малко майстори не се наемат да ги ремонтират, например сервиза на Киров е под всякаква критика а е вносител на Фрониус .
И последно което ще те посъветвам : Гледам че си наблизо до Казанлък отскочи до завода в Енина и виж какво ще ти предложат там,обикновено като отидеш на място апаратите им са и по евтини и все ще ти предложат нещо на промоция,а пък и сервиза ти е гарантиран на 100%.
Последна промяна от agj на чет мар 31, 2011 6:38 pm, променено общо 1 път.
edre - специалист
milenmi написа:
Доста често ми се налага да поръчвам някой неща от ebay и хората там са коректни и разбрани досега след като съм разговарял с тях винаги са ми влизали в положение и дори да е нямало шипинг до БГ са правили изключения.
Ами след като пазаруваш от e-bay се огледай в UK или Germany.
Има читави машини и шипинга ще е доста по-малък.
milenmi - напреднал
agj написа:
А вярно този от 1200лв е не оборудван, това не бях го видял но пък другия е оборудван и е за 1500 лв. и е по мощен!

А относно сервиза ,въпроса наистина не е за пренебрегване ,машините са специфични , и много малко майстори не се наемат да ги ремонтират, например сервиза на Киров е под всякаква критика а е вносител на Фрониус .
И последно което ще те посъветвам : Гледам че си наблизо до Казанлък отскочи до завода в Енина и виж какво ще ти предложат там,обикновено като отидеш на място апаратите им са и по евтини и все ще ти предложат нещо на промоция,а пък и сервиза ти е гарантиран на 100%.
Това моделче определено ми харесва http://www.argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=948 така че засега везните клонят към него.
Прочетох повече добри отколкото лоши отзиви за марката а и принципно винаги съм обичал да си купувам качествени неща :)
agj - майстор
milenmi написа:
agj написа:

Това моделче определено ми харесва http://www.argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=948 така че засега везните клонят към него.
Прочетох повече добри отколкото лоши отзиви за марката а и принципно винаги съм обичал да си купувам качествени неща :)
И в руския форум в който си се ровил а пък и по българските- отзивите наистина са доста положителни !В този форум търси Драгозов viewtopic.php?f=56&t=14523 той мисля ги продава тези машини ,при него цените за съфорумци са по различни от обявените в сайта!
Ако купиш тази машина сподели впечатленията си !
bulhomes2 - майстор
milenmi написа:
... а иначе мито мисля че няма да се плати понеже китайците пишат че го декларират като тестова бройка на стойност 150 долара върхо тази сума се плаща мисля само ддс то което е около 50 лева
Не бъди сигурен. Малко преди нова година ми спряха пратка за сефте и разбрах, че в митниците имат заповед за всички стоки от Китай да искат разпечатка от плащането с PayPal. Досега съм намерил 2 решения. Първото е за получател да пишеш някоя фирма по ДДС и да си вземеш поне част от ДДС-то. Другия по-икономичен, но и по-опасен е да се разбереш с китаеца да му направиш плащането на 2 пъти - веднъж със сумата за пред митниците и веднъж с остатъка. Риска е, че ако не ти прати нищо в ибея ще оспориш и ще ти върне само по-малките пари. Китайците са си мръсници. Извън ибея си лъжат яко (виж мнения за alibaba)

Чакай.. То това е в Английския ибей. Няма шипинг до България. Шипинга до UK ти е 108 лири (май). От там до България има куриерски фирми по ~3лв/кг, но не знам митото в UK как ще стане.
milenmi - напреднал
bulhomes2 написа:
milenmi написа:
... а иначе мито мисля че няма да се плати понеже китайците пишат че го декларират като тестова бройка на стойност 150 долара върхо тази сума се плаща мисля само ддс то което е около 50 лева
Не бъди сигурен. Малко преди нова година ми спряха пратка за сефте и разбрах, че в митниците имат заповед за всички стоки от Китай да искат разпечатка от плащането с PayPal. Досега съм намерил 2 решения. Първото е за получател да пишеш някоя фирма по ДДС и да си вземеш поне част от ДДС-то. Другия по-икономичен, но и по-опасен е да се разбереш с китаеца да му направиш плащането на 2 пъти - веднъж със сумата за пред митниците и веднъж с остатъка. Риска е, че ако не ти прати нищо в ибея ще оспориш и ще ти върне само по-малките пари. Китайците са си мръсници. Извън ибея си лъжат яко (виж мнения за alibaba)

Чакай.. То това е в Английския ибей. Няма шипинг до България. Шипинга до UK ти е 108 лири (май). От там до България има куриерски фирми по ~3лв/кг, но не знам митото в UK как ще стане.
Преди седмица получавах пратка за около 400 долара беше фактурирана на 35 никакъв проблем мина без грижи иначе като гледам ако им пратя запитване най вероятно и до БГ ще ми кажат 108 лири
edre - специалист
milenmi написа:
bulhomes2 написа:
Обявата е пусната в английскоя e-bay,но стоката се намира в Китай.Чети добре описанието на стоката.
Така че шипинга си остава.
bulhomes2 - майстор
edre написа:
Обявата е пусната в английскоя e-bay,но стоката се намира в Китай.Чети добре описанието на стоката.
А ти чети добре какво съм написал!
milenmi написа:
Преди седмица получавах пратка за около 400 долара беше фактурирана на 35 никакъв проблем мина без грижи иначе като гледам ако им пратя запитване най вероятно и до БГ ще ми кажат 108 лири
Казвам че не можеш да си 100% сигурен, че ще ти се размине, но това беше когато си мислех, че шипинга е до България. Спряната ми пратка не знам защо пътуваше с DHL и тогава се получи. Имам чувството, че и DHL имат пръст в историята, защото искат разни такси за освобождаване. При теб случая е по-сложен, защото от Китай ще влезе в ЕС най-вероятно в UK, а там нямам идея как става с митата. Правил съм така със стоки, които нямат доставка до BG, но са били дреболии.
milenmi - напреднал
bulhomes2 написа:
edre написа:
А ти чети добре какво съм написал!
milenmi написа:
Казвам че не можеш да си 100% сигурен, че ще ти се размине, но това беше когато си мислех, че шипинга е до България. Спряната ми пратка не знам защо пътуваше с DHL и тогава се получи. Имам чувството, че и DHL имат пръст в историята, защото искат разни такси за освобождаване. При теб случая е по-сложен, защото от Китай ще влезе в ЕС най-вероятно в UK, а там нямам идея как става с митата. Правил съм така със стоки, които нямат доставка до BG, но са били дреболии.
Значи просто за статистиката изпратих запитване до продавача ето и неговия отговор:
Dear milenmitev,

Thanks for attention our item,

Shipping cost is 102GBP to your country, carried by DHL, estimate deliver time is 6-8 days,

But if you live in remote area, which need extra charge 20GBP for remote area ,Could you please leave us your postal code for checking, or check by yourself on follow website: http://remoteareas.dhl.com/jsp/first.jsp;
Реда е следния:
Пратката идва в DHL София от там се обаждат и питат дали искаш да те представляват ако искаш е необходимо да им издадеш нотариално заверено пълномощно.
Другия вариант е да редиректнат пратката към Стара Загора (поне за мен) от там вземам документите и ги нося в митническа агенция за да не си губя времето и нервите на митницата и тъй като имам вече първоначална регистрация в митницата наречена EORI (за която е необходимо да присъстваш лично) дори не ми се налага да ходя до митницата за няколко часа всичко е уредено отиваш в DHL и си получаваш пратката и плащаш едни 20 лева за ретранзита до Стара Загора
Това е в общи линии реда надявам се да съм бил полезен за хората на които им се налага да минат по тези стъпки.
И още нещо във всички случай пратките пътуващи със DHL и надвишаващи разрешения безмитен внос преминават през митница, друг е въпроса за нещата пътуващи с обикновените пощи от там съм получавал неща над стойноста за безмитен внос без да преминават митница, най вероятно нещата там са избирателни.

Тема "Какво мислите за тази машина ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: