Най - вълнуващия въпрос зимно време.
subzero - специалист
купих си камина за вграждане с водна риза на прити и си я монтирах. проблема ми се появи след като я запалих, като я запаля и отворя вратичката й всичкия пушех влиза в стаята иначе като е затворена гори, но не с голяма сила, а им слагам само сухи чамови разпалки. от къде идва според вас проблема :?: комина ми е нов и неизползван до сега, не е с комински тела а с тухли четворки. Камината ми се намира на 2 етаж, а къщата има и трети, така че си мисля че проблема не е че комина е прекалено малък :? бях чел из нета че при камините има проблем че не им достига достатъчно кислород за да горят както трябва ако си с ПВЦ дограма и заради това оставих вратата на терасата и прозореца отворени, но явно не е и в това проблема :? вие какво мислите ?
ZMeyGorianin - майстор
Те "Прити" са си така- пушат, спокойно. Единственото, което горе-долу помага е преди да отвориш вратичката да затвориш клапата за първичен въздух- тази долу. След това из чакваш малко /15-20 сек./ и бавно отваряш. Така камината ще се стреми да вземе въздуха за горенето от там и почти няма да пуши. Разбира се важен е и достъпа на пресен въздух за горенето!
naskov - майстор
Прити и пушене- [-X До сега всички причини при пушене на камина Прити са били в комина или кюнците. Дай малко снимки да видим какво си направил
mita6kiii - специалист
Имали клапа на изходния отвор на камината? :?
Ако има трябва да е отворен,когато отваряш вратата и.
Лично мое мнение е,че при по-топло време,тягата на комините е по-слаба.
Ти кога я монтира?
romanpm - майстор
Входният въздух за горене трябва да влиза независимо под огнището от външен отвор през тръба , тогава огънят не ползва въздух от помещенето което иначе създава обмен и димене - това е причината ! :wink:

Прикачен файл

DSCF3123.jpg
DSCF3123.jpg (69.22 KиБ) Видяна 28341 пъти
Последна промяна от romanpm на пет апр 01, 2011 11:12 pm, променено общо 1 път.
tysonlkr - специалист
Според ме причината се крие в топлото време. Нашата обикновенна камина с водна риза на Прити съощо пуши при хубаво време и по-високи температури на вън :wink:
ebahti - майстор
tysonlkr написа:
Според ме причината се крие в топлото време. Нашата обикновенна камина с водна риза на Прити съощо пуши при хубаво време и по-високи температури на вън :wink:
Мдам :)
Stambolov - специалист
Колега здравеи.В вестник Напрaви си сам едно време имаше статия за направа на камина .Там обясняваха че има формула за съотношението големина на огнище на камина и големина отвор за комин/вквадратни сантиметри. Аз също имам подобна печка тип прити толбухинско п-во проблема ми е почти същия .Единия начин да се спасиш от дима е да сложиш лента от ламаринка около 10см хоризонтално от вътрешната страна на вратечката в горния краи /по този начин ще се ограничи отвора на камината ,ще се създаде по висока димна възглавница /Другия начин както аз съм го решил е като замених стъклото на витрината с ламарина с правоъгълен отвор с размери 12Х14см /достатъчен за зареждането на печката/и вратичка от ламарина с резе панти и тн.Знам че може да не ти харесат радикалните ми съвети но ти избираш .......ПП Сега се сетих запуши с парче ламарина решетката на горивната камера по този начин с вратичката ще коригираш горенето в камерата /ако нямаш допълнителни отвори за корекция/.Клапата на изхода я махни напълно ако можеш тя е като нож с две остриета .
Последна промяна от Stambolov на съб апр 02, 2011 8:42 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами така е - тези инджинери от Прити като не четат вестник Направи сам, ще им пушат камините :-D
boltik - специалист
Ами така е - тези инджинери от Прити като не четат вестник Направи сам, ще им пушат камините :-D
Имам един познат работеше на абканта и се сърдеше,че го приместили на старият,а на новият сложили друг.Преди това е правил вафли и бонбони.Става дума за завода Прити.

Тема "проблем с пушене на камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: