Ако купя готово жилище - ще трябва да платя два и повече пъти реалната му цена (240 евро/кв.м.) на някой предприемач който ще ми продаде апартамент на 600+ евро/кв.м.
От друга страна кредита който ще взема от банка ще трябва да го върна 2.5 пъти за 25 години (теглиш 40000лв връщаш 100000лв за 25 години) ...
И каква излезе тя ? 4 до 8 пъти по-скъпо от реалната стойност на строежа в която разбирасе са включени заплатите на строителите ...
Не знам, но си лисля, че човек (освен ако няма на куп парите) трябва да няма и гръбначен мозък, за да тръгне да пълни гушите на пишман-предприемачи-строители и на банките ...
(за съжаление аз няма да мога да се отърва от банките
)
Направих "лирично" отклонение с по-горните си размисли.
Нека се върнем отново към темата
От друга страна кредита който ще взема от банка ще трябва да го върна 2.5 пъти за 25 години (теглиш 40000лв връщаш 100000лв за 25 години) ...
И каква излезе тя ? 4 до 8 пъти по-скъпо от реалната стойност на строежа в която разбирасе са включени заплатите на строителите ...
Не знам, но си лисля, че човек (освен ако няма на куп парите) трябва да няма и гръбначен мозък, за да тръгне да пълни гушите на пишман-предприемачи-строители и на банките ...
(за съжаление аз няма да мога да се отърва от банките

Направих "лирично" отклонение с по-горните си размисли.
Нека се върнем отново към темата