Ел. инструментите. Консумативи.
profesionalist_wood - майстор
Искам съвет за перфоратор/къртач който ми подариха миналата седмица,той е на Бош GBH 2-26 DRE ,800 вата,сила на удара 3 джаула,тегло 2 кг.
Добра ли е машинката? приемам всякакви мнения и критики!
Имам идея да дупча в дърво с свредло 30 мм с удължен накрайник 80(преправян на струг) см в боров труп
rolls - специалист
Мощност, W: 800
Обороти на празен ход, rpm: 0 - 900
Максимален въртящ момент, Nm: 28
Удари в минута, бр/min: 0 - 4000
Енергия на удара, J: 3
Max Ømm - стомана/бетон/дърво: 13/26/30
Гаранция: 3 години
Произход: Германия
Като за начало - честита да ти е машината. За мен е доста добра. Имам същия модел и съм много доволен от него. Но все пак това си е лично мое мнение.
Според мен решението ти не е много удачно, да не кажа даже, че ще ти е трудно. Основното предназначение на перфоратора е да пробива бетон, а пробиването без удар и къртенето (за малките машини да е леко) за мен са що-годе непотребни екстри.
По принцип на всички машини (всички марки) тия католожни данни са малко завишени. По данни въпросната машина я дават да пробива 26 в бетон, но аз на моя екземпляр повече от 20-ка не му слагам. При по-голямо фи на свредлото започва да му сработва съединителя. Друг въпрос е, че за отвори над фи 20 ти требе СДС-макс.
По-добре вземи някоя яка бормашина и дупчи с нея. Мисля, че ще постигнеш по-бърз и по-добър резултат.
Странно,в сайта на бош пише че има СДС плюс?предполагам,че на моята фабрично я няма?А пък досега не съм работил с къртач и какво значи абреавитурата СДС?Прощавайте но аз съм резбар и ми се наложи да пробивам дупка в дървото да монтирам метални тръби 30 мм като държачи за стойката,като ги направя ще изпратя снимков материал
rolls - специалист
Има СДС-плюс. SDS-plus и SDS-max са захватите за свреда за бетон за перфоратор. Цъкни в Гугъл да видиш каква е разликата.
valat111 - специалист
Свредлата SDS+ са с 4 канала, а SDS max с 2. SDS+ стават на захват SDS max, обратното-не. Честито за машинката, добра е! За обикновени свредла можеш да си набавиш допълнителен патронник с опашка SDS+.
ivanovrg - специалист
честита да ти е машинката

само да попитам
вчера ми звъняха да ме питат по какво може да се познае дали боша е истински
понеже им предлагали точно този модел за 130-150 лв
някакви обикаляли по градове и села и предлагали тези машинки
само дето били с къс кабел и без кутии
та въпроса е да не е от този модел машинката?
и някой чувал ли е за такива ТЪРГОВЦИ и машинки
Значии има син куфар,секач,шило и свредло.Има два SDS захвата и бая дълъг кабел :lol: Всичко е с оригинални надписи,особено големият червен надпис BOSH е релефен :?
valmet - специалист
profesionalist_wood написа:
...особено големият червен надпис BOSH е релефен :?
Колега,точно това ли пише или надписа е Bosch?
Chefo77 - майстор
Колега ... по телефона диагностика никой не може да направи. Качи няколко качествени снимки и хората, които са в час, ще ти кажат за какво иде реч. Ако е оригинална машинката, е добра. Ако не е обаче ...
Много се извинявам за грешката,обърках се понеже пиша бързо,надписа е BOSCH.Ако трябва ще пратя снимки.
Всъщност релефния надпис гаранция ли е,че е истински?

Тема "Мнения за перфоратор !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: