Съвети за начинаещи готвачи.
booooo55 - специалист
250-300 гр.кайма
2 бр. яйца
2 супени лъжици с връх брашно
2 средноголями картофа
2 супени лъжици кисело мляко
глава крумид лук
магданоз
щипка чубрица
щипка джоджен
щипка черен пипер
две щипки сол
олио

Лука и магданоза нарязваме на ситно.Сваряваме картофите и ги настъргваме на ренде.Замесваме всички продукти в голяма купа.Загряваме мазнината в дълбок тиган.С помоща на лъжица, предварително потопена във вода, загребваме от сместа, която поставяме в тигана и оформяме шницела.Пържим до готовност.Поднасяме с гарнитура зелена салата.

Прикачен файл

986.JPG
filmatoplo - майстор
Сигурен съм че е вкусно ,но не обясни точно приготвянето на шницела. :wink: Брашното къде го употреби -в сместа, или с него оваля каймата преди пържене :? -класиката е с галета.И как така в тигана го оформяме шницела , не са ли готови шницелите предварително. :wink: не е заяждане -баба така ги прави . :)
schuldiner - майстор
Тези не са панирани, а пържени, затова се смесват предварително. Нещо като много плоски кюфтета. Никак не е зле, пробвал съм...
Само като допълнение - всичко, забъркано с яйце е добре да поседи десетина минути в хладилник, за да стегне.

Тема "Шницели" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: