От мобилни телефони до цифрови камери
stiv1961 - майстор
Сирената да е в гаража.Да,мога да работя с поялник :-D ,даже имам няколко с различна мощност.Имам и бензинов/ако се наложи/ :-D :-D :-D .Това в кръга на шегата.Мисля,че ще мога да се справя.Ако не-имам няколко градски от форума,които сигурен съм ще помогнат.
miroton - майстор
Пали бензиновия поялник,след 10 мин имаш схема.
stiv1961 - майстор
Доообре :) Ама да не е много сложна,ей?Че ще падне голямо питане.
miroton - майстор
Контактната система на релето е нормално отворена.Рид релетата са нормално отворени,и внимаваи със сирената че консумацията е някъде 1.5а. С телефона е снимана.

Прикачен файл

Снимки0194.jpg
Снимки0194.jpg (15.73 KиБ) Видяна 11346 пъти
stiv1961 - майстор
Благодаря,но не мога нещо да я разчета добре.Иначе не изглежда сложна.Ако може по-ясна снимка-може и утре,и без това на поялника му свърши бензина. :)
Найденов - специалист
stiv1961 написа:
...и без това на поялника му свърши бензина. :)
А с ракия не работи ли :?: Ако не ще- зимай ракията и идвай- ако не поялника, поне схемата ще се опитаме да подкараме :drinkers:
Само да не е през уикенда, че съм на село.
ecotronic - специалист
Схемата, която е дал колегата е наистина лесна за изпълнение, но според мен има един недостатък. А именно когато веднъж се задейства ще пищи докато не я изключи някой.
Ето ти една проста схема на аларма, която пищи определено време:

http://www.electronic-circuits-diagrams ... ges/20.gif
den_zuk написа:
мога ли да питам защо са ти две независими аларми на един и същ обект, в британския музей ли живееш?
А ти от къде знаеш че е за един и същ "обект" !? Относно изключването съм написал по горе за релето.. :)
Аз пък мисля че трябва да се обясни кое точно къде се връзва,за хората неразбиращи от схеми на които се вижда мъгляво даже. :drinkers:
stiv1961 - майстор
Здравейте :) Благодарение на колегата ecotronic,дал схемата и моят градски-колегата Найденов-главен изпълнител вече имам готова платка.Остава да си купя два бутона и сирената,малко жица и в събота монтирам в гаража.......че миналата събота отново са изтарашили един гараж близо до нас.Очаквайте продължение....
П.П.Мисля, че автора на темата-ivan_91 няма нищо против да му я ъп-вам.

Тема "Домашна аларма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: