• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naughty - специалист
добре става. "окото" гледам и него си преместил. Струва ми се полвзна функция, само дето не я ползвам в момента понеже електрониката ми е забита в котелното.

я разкажи как ще се справяш с бойлера лятото?
phoenix - специалист
Ще видим.
За сега мисля да си го пускам на топло и лятото. Ако се наложи, може да коригирам леко датчика за външана Т и пак да го подкарам на топло. То ще е само на нощната тарифа това за 2-3 часа, иначе бойлера може да се подкара всеки единмомент на ток. МИналата година хаера си тръгваше на топло и при 30 градуса вън. Абе ще видим, за сега всичко си остава така. Ако се наложат промени ще го мисля. Не ми се иска да вкарвам фреонова серпентина в бойлера, само защото трябва да изкопая много метри стена за да скрия тръбите. Около 12-13м в едната посока!!! Мисля, че ще ме изселят :-D . Та така. за сега лятото ще топля бойлера с вода, просто всичкирадиаторище са затворени.
STO-YAN - специалист
Здравейте на всички.
phoenix, моите най-искренни поздрави!
Всичко до тук, което си изградил по системата, а и самата система
е за адмирации! Успех и за напред, а и на всички останали колеги!
phoenix - специалист
STO-YAN
Мерси колега!
Иначе се наложи да направя няколко платчици за проектчето, за да стане всичко културно с букси. Та днес довърших удължителите от вътрешното тяло на климатика до моето контролно табло и всичко стана супер лесно. Разкачих буксите от едната страна, сложих кабела и закачих от другата страна. Направо плъг енд плей. Така че моето табло, ще стане универсално за всички, които ползват дайкиновата версия на термопомпата. За всеки друг модел ще трябва съвсем лека корекция на мястото за платчицата на другата машина, различна от дайкин. Така, че като го довърша окончателно, ще направя разбор на кое колко и ще споделя. Който иска ще му направя подобно.
kuuuuuul - майстор
Евала phoenix,ти си за пример. :prayer: :prayer: :partyman:
phoenix - специалист
Ето и платките от климатика закачени за контролера и затворени в него.
Изображение
Търся дигитален моментен дебитомер за вода. Водомер не става. Нещо малко, евтино и дигитално!
kpacи - специалист
Водомер Minol 5 м/куб с импулсен изход става ли? Ако да, имам.
naughty - специалист
kpacи написа:
Водомер Minol 5 м/куб с импулсен изход става ли? Ако да, имам.
би трябвало да стане. импулсите правят прекъсване на контролера и той само трябва да ги брои за период време.
феникс, за какво ще го ползваш?
Galy - специалист
Поздравявам ви всички за интусиазма и манящината. Относно Иван обаче... всичките ваши точки ги слагам в минус от мен...Той продължава все още да си ми дължи пари! Междодругото вчера пристигна и моят DAEKIN, така че...очаквайте ме скоро в отбора ;)
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 32

Тема "Термопомпа phoenix" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: