Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burningice - специалист
здравейте
знае ли някой как се свързва охладителния контур на Viadrus U26 с охлаждаша серпентина е 5 извода- 3х2" и 2х1/2"
1. долу ляво -2"-влиза топла вода от котела
2. горе ляво - 2" излиза -//-
3. долу ляво - 2" - студена вода от котела
4. дясно 1/2" водопр. мрежа - вход
5. дясно 1/2" водопр. мрежа - изход
Няма резби на тръбите 2", няма и допълнителни тръби.
Ако знае някой моля да даде акъл.
ironlady - модератор
Свързвала съм такъв...много лесно заваряват се резби на 2" и се подвързва с тръба 2".
Но ако не ме лъже паметта единият извод май е 11/4".
burningice - специалист
пише в книжката на котела 4е единия извод 1 1/2 а другия 2" - всички са по 2". Заварих тръби с резби - 3 бр. по 2". Термостатичния вентил струва 128лв, не се доставя с котела, май ще работи без него- сложих тапа.
ra4o - специалист
Е как ще работи без него? :shock: Нали той трябва да пуска студена вода за охлаждане при прегряване? :?
ironlady - модератор
Предпазният клапан по температура винаги се купува отделно от готовото съоръжение,по принцип може и без него,но това ти е допълнителна предпазна мярка която те съветвам да не си я спестяваш.То и за това има направен фабричен отвор.И по добре не слагай тапа там, че има опастност от друго. То :wink: и по тая логика можеш и изобщо да не сложиш охладителния контур, котела пак ще си работи безоотказно.

Подвързването на този "китюк" /охл.контур/ става чрез твърда връзка със заварки или резбови съединения ...по схемата в паспорта на котела.
Ако нещо не ти е ясно кое и как питай.
burningice - специалист
вързах го като използвах поцинковани водопроводни елементи (колена , муфи...). Инсталацията ми ще е с отворен разш. съд, така че няма да слагам клапан против взривяване. Термовинтила , на чието място сложих тапа е ТS180 и струва 128лв. (нямам ги предвидени тези пари )
burningice - специалист
само ако някой го интересува
burningice - специалист
опитах се да закача снимки - безрезултат
velsi - Почетен майстор
burningice написа:
опитах се да закача снимки - без резултат

ТЕМАТА... чете ли?
burningice - специалист
"мисли кой може"
точно това направих за снимките и не ми извади съобщение че има некаква грешка- просто снимките ги нямаше , беше останал само текста

Тема "как се свързва охладителния контур на Viadrus U26?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: