• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
Kirilpm - специалист
Хахххахаха,прочел си ми мислите,преди 20 минути това сторих,тамън изучих от близо устройството на патронника,направих 2 резки по дължината
и останалото го свърши секача,да патронника е на резба,стопорен винт няма,явно не съм закусвал добре вчера,че да не го лашна.Сега отивам да си диря патронник без ключ,приемам всякакви реклами на марки,които произвеждат такива,особено от онези дето цъкат като ги стегнеш до край,много са здрави!
kossis - специалист
Да преди време когато навлизаха ментетата баща ми, лека му пръст купи от Илиянци подобно менте "БОШ"- голям ментак излезе, само свредлата и шилата стават за нещо.
Какво да ви кажа първо се прецака кабела, после пусковия ключ-аз сменям, правя защо ли ?
Накрая както му е реда се прецака жалкото подобие на съединител.
В повечето ментета или няма съединител и трошат ръце или съединителя е от показания по долу тип - пиньон към които са захванати феродни шайби и те трябва да работят като съединител, но понеже ги затягат в "завода" щото иначе почти неможе да върти голями свредла - приплъзва, та стегнат той не сработва и какво става пиньона започва да приплъзва по еволвентните зъби на короната отсреща която се притиска с неква пружинка отзад (това е и част от " Системата за превключване на режима"-не знам да се смея или да плача), да спомена, че тия колела не са закалени въобще.
Та резултата е изронени зъби, като на снимката. Аз моя го охлаби и сега не рони колела и не може много силно да го натискам в бетона. Извода е ментака е ментак - не е смазан добре, няма надежден съединител, закалени части, антивибрационна система -какво е това ? За това от Райдър и тем подобни марки бих купил само флекс, щото почти няма какво да се прецака.
Накрая как отремонтирах менташкия "БОШ" които както каза един потребител по горе става само за къртене
еми взех си Спарки 4 килограмов с вертикален двигател за 500 лв и сега нема грешка-влизам на пакост в бетона.
Колкото до това да правите на стругар ново зъбно колело - то ще излезе колкото да купите още един ментак.- около 100 лв, щото стругарите само да настроят машината за 1 бройка и ето ти 60 лева и ако трябва да е закалено оле, оле става цифра и пара, варианта е от друг ментак здраво да се сложи.
Може би това ми е най-големия ментак от всички ел.инструменти - и повече никога няма да купя отговорна техника от менте фирма - перфоратори , моторни триони и тнт. Щото освен , че си давам парите за нещо което я работи малко я не-опасен конструктор лего,вечен музеен експонат, рискът да останеш без крак, ръка и други такива накрайници е голям , не мерси !!!

Прикачен файл

14.jpg
ЕКСПОНАТ - ПАМЕТНИК
14.jpg (11.42 KиБ) Видяна 5866 пъти

Прикачен файл

160.jpg
НЕВЕРОЯТНАТА "СИСТЕМА СЪЕДИНИТЕЛ - ПРЕВКЛЮЧВАТЕЛ", ПОСЛЕДНИЯ ДА ЗАТВОРИ ВРАТАТА !!!
160.jpg (8.4 KиБ) Видяна 5869 пъти

Прикачен файл

16.jpg
ТОВА Е ОБЩОТО МЕЖДУ ВСИЧКИ МЕНТАЦИ, ИНАЧЕ ОТ ВЪН СА НАГЛАСЕНИ
16.jpg (6.68 KиБ) Видяна 5869 пъти

Прикачен файл

small[1].jpg
МУЗЕЕН ЕКСПОНАТ 1
small[1].jpg (4.61 KиБ) Видяна 5869 пъти

Прикачен файл

small[2].jpg
МУЗЕЕН ЕКСПОНАТ 2
small[2].jpg (4.85 KиБ) Видяна 5873 пъти
velsi - Почетен майстор
Тия дето цъкат са ROHM. Препоръчвам. Цена 30 и няколко лева.
новия12 - специалист
ако смяташ да ползваш машинката - купи си ROHM ... дай повечко парички но само веднъж...

Прикачен файл

IMG_0341.JPG
Здравейте колеги,
Имам едно евтино зеге, което ми върши страхотна работа за домашни нужди. За съжаление се счупи "квадрата", тоест джаджата с двата болта дето държи ножчето и го движи нагоре-надолу. Май е от цам и не подлежи на ремонт. Мога ли да купя такова нещо от някъде? Марката на зегето ще проверя довечера, но не ми се вярва за тая п..шка да купувам ново зеге.
ZEDYCUS - майстор
Направи си го от кубче дур алуминий, един познат така направи. Или провери в сервиза на марката.
madsnake - специалист
Предполагам става дума за Райдер. Те са с такива квадрати. И моето се чупи веднъж. 2 лв. струва в сервиза.
Chefo77 - майстор
И Айнхелл-ите го имат. Това беше първото нещо, което ми се счупи на първото ми собствено зеге... след 50 м2. Струваше 6 лева в сервиза. След още 50 м2 заминаха четките (!!!) и след още 10-20 започна един красив кръгов огън (или както се казва там ефекта). Не е нужно да казвам, че гаранцията я отказаха :-D
И после - що не обичам Айнхел - 60 лева, а даже не си изби парите.
kapanec - специалист
Chefo77: аз със зеге като твоето и един малък флекс(ъглошлаЙф) направих цялата беседка явно твоето си е каръшко но да не спамим темата на колегата :drinkers:
новия12 - специалист
:-D не купувайте от изброените марки без да отидете в магазина с врачка :-D само тя може да познае кое колко ще изкара :-D дали три греди или цял навес :-D
абе тва тия врачки бая познават :-D
да ме прощавате ама не се сдържах
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: