• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
И пак да съм малко в офтопика ...
kapanec, знам че е каръшко, защото в старата фирма много дълго време тормозихме 2 такива зегета, е не мръднаха да им се не види. И затова реших да взема същото. Е - греда!
Виж - с Бошчето не сбърках :)
новия12 - специалист
Chefo77 аз също ползвам БОШ и нямам проблеми от доста време. Направил си правилен избор.
Относно основната тема - намираш подходящо квадратче - разпробиваш му диагоналните дупки - нарязваш с ножовка канала за ножчето и си в купона...
дано да съм бил полезен
madsnake - специалист
Това с хоум мейд квадратчето също е хубава идея. Ако намериш даже някакво парче стомана и имаш дремел, ще го направиш така, че това квадратче ще надживее зегето :)
kossis - специалист
Както казах ментака е ментак и е голям късмет да вземеш нещо работещо.
И аз минах по пътя на фалшивото зеге - мойто е неква незнаина марка и разбирасе почти веднага се "размаза" държача на ножчето ,който е направен от неква цинкова сплав. Та това "менгеме" се завива от другата страна с болтчета към стоманено рамо движещо ножа.
След като се прецака с извинение лаиняната сплав, която не е за там, аз взех дебела шина от неръждавейка и си направих нов държач- нема мърдане.
Явно нарочно правят фалшивите ел. инструменти така, че да се строши нещо веднага и да се чудиш какво да го правиш.
Друг проблем е , че за фалшивите зегета няма ножчета или оригиналните са със специален шлиц- тип бърза връзка, е проблема се решава с настолен шмиргел -пилене и ножчето става за ментака.
Иначе други проблеми с тоя ментак нямам.
minkata - напреднал
Здравейте, имам въпрос за един стар флекс - Елтос М600. Продават ли се някъде ротор-и за толкова стар модел и ако не, може ли да стане от друг? Разбира се ако върпсният ротор е на цена за нова машинка няма да се занимавам да го поправям. Багодаря предварително за отговорите!
bgtok - специалист
Прочети стр.4 на тази тема!
kossis - специалист
Аз имах един разглобен флекс ЕЛТОС 2100 вата - голям, беше прецакан колектора -едно звено липсваше. Търсих из магазините ,но ротор за него нямаше. И понеже имам същия -нов купен и работещ , оня стоеше на части.
Накрая дадох ротора на един съсед - кафемашинкаджия до него в зона б-5 пренавиват ротори и за 20 кинта вече имам 2 флекса. А иначе пренавиват и на Раковска и Сливница и на други места.
Благодаря на всички за съветите.
Зегето ми е марка "Agoyoma". Купих го за 20 лв от практикер. Не съм голям майстор ама колко етажерки, радиаторни решетки, комарници ми е направило :? Реже малко криво ама за тия пари е екстра. Та поръчах си от сервиза на "Ес и Кей" два квадрата за по 4 лв и е готово да побачка още известно време.
Та това е по тази тема.
minkata - напреднал
Оказа се, че поне в завода има ротори за машинката, така че може би има и по магазините.
nikigada - специалист
Здравейте купих от един приятел на символична цена повреден къртач който като конструкция е като Спарки К1640. Проблема се състой в това че има искрене от четките и то САМО от ЕДНАТА четка, която и се износва много бързо. Размених двете четки пак на същото място искри т.е. и другата четка монтирана на искрящото гнездо искри. Ротора изглежда здрав няма изкопани или изкъртени от скъсяване в него пластини на колектора. Възможно ли е причината да е междувитково късо в единия полюс на статора? Само с това си обяснявам проблема. Ще го измеря с омметъра но реших да се консултирам преди това.

Благодаря!
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: