Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
stiff_bg - напреднал
Здравейте,

От скоро банята на съседа отгоре протече при тръбата за канала. Петното не е много голямо, но за съжаление напълно достатъчно за да не ми позволи да си направя тавана (ще се слага окачен таван с зеления гипс картон). Първоначално мислехме, че му се е спукало уплътнението на тоалетната чиния там където маркуча от нея влиза в ПВЦ тръбата. Тръбата е облицована с газобетон с дупка колкото за канала на тоалетната (не може да се бърка отвън на тръбата). Сменихме маркуча и уж нещата се пооправиха (почна да съхне), но нещото пак текна, но като цяло не сме сигурно дали проблема е там или на по-долното коляно дето влиза канала на мивката и сифона, което е напълно под бетон.

Интересува ме дали има майстор, който евентуално може да види от къде идва теча в тръбата на канала (евентуално с някаква микро камера) и да се залепи спуканото ОТВЪТРЕ така, че да НЕ СЕ разбива. Ние със съседа не успяхме да видим от къде тече, но предполагаме, че проблема може да е в долното коляно (под това на тоалетната) където влиза сифона и мивката. Отворът е достатъчно голям (ф110) така, че не би трябвало да е някакъв проблем да се бърка а коляно е на самата тръба (няма допълнително хоризонтално отклонение).

Много ще съм благодарен за всяка помощ. Приемам и контакти на майстори :). Ще се опитам и снимки да направя утре.
masterval - майстор
Направи снимки.
От къде си.
Долно или задно оттичане, имало ли е каменинови тръби, при теб певеце ли е или каменин.
Ако е правен горе ремонт на тоалетната, добре ли е замазано мястото, където се срещат пода и маншона от чинията (ако не е, а капе например от конденз по казанчето или от кран или мека връзка, може цялата плоча да ти подгизне, а не само да имаш петно на тавана).
Преди да протече какво е ставало, ставало ли е въобще нещо или хей така си е текнало.
"не би трябвало да е някакъв проблем да се бърка " - няма проблеми, бъркай!
stiff_bg - напреднал
От София съм, Дружба 2. За снимките утре, че нямах апарат.

Петното е 5 на 5 см - определено не е голям теч и даже успява да поизсъхне за една нощ примерно. Тръбите са ПВЦ навсякъде, съседа ги е сменял преди 5 години но и те и преди са били ПВЦ. Оттичането е задно, но долната част на канала опира в пода (не е на стената както се прави в момента) - тръбата е замазана от всякъде. При мен се наложи да се кърти около тръбата за канала, защото предишния собственик я беше бетонирал и теча се появи след това, така че предполагам, че вибрацията или смяната на коляното при мен да е разместило нещо при съседа.

Той е с моноблок така, че няма как да е конденз от казанче. Дали е възможно да има друг конденз не ми е ясно.
masterval - майстор
Когато е топло от казанчетата тече конденз, то знае ли се.
Къртил си нещо на тавана ли?
stiff_bg - напреднал
Къртене имаше и близко до тавана - течът се появи преди 1 месец за пръв път, а тогава беше все още сравнително студено. Проблема, е че не се вижда влага около канала за тоалетната чинията.
ribnikolaevi - майстор
Аз съм правил подобно изпълнение - от моя апартамент влязох в замазката на съседа отгоре и му залепих спуканата тръба. Той изобщо не разбра (възрастни хора са, жена му е изперкалаи контактът с тях беше много особен). Беше много трудно, но не и невъзможно. Вече 8 месеца не е протекло. За твое съжаление не съм майстор и мога само да ти давам кураж. Снимки мога да направя в събота евентуално, ако те интересува.
stiff_bg - напреднал
Мерси, днес ще пробваме с допълнително уплътнение между канала и меката връзка на чинията, защото имаме подозрение, че е от там. Ако не стане пак ще пиша.

Тема "Теч от съседа отгоре (лепене на ПВЦ тръба от вътре?)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: