• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 28
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gvladkov - специалист
jekasus-Чак пък толкова издребняване с тези бигли мисля,че не е необходимо.Всички ги правят така,едва ли и на твоята къща са изпълнени по учебник.

ArturDent-Където отива и влагата на всяка обикновенна изолирана стена.Това стройтелство не е по-различно от панелките,с разликата,че е изолирано от двете страни и спестява кофраж,зидане,мазане и саниране.

emilvtc-Бях ти обещал да ти кажа колко пари съм похарчил до сега,но слагах изолацията на външните греди и нямах време.Тези дни ще ти кажа.
jekasus - майстор
поста на ribnikolaevi viewtopic.php?f=47&t=13612&hilit=%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0&start=20
gvladkov - специалист
Аз не казвам,че не си прав.Лошото е,че сме в Булгаристан.Утре ще кажа на арматуриста,да видим какво ще каже.Но за жалост се знае отговора му предварително.
Случайно попаднах преди малко на една стара статийка http://www.ka6tata.com/realizacii/pasiv ... e/291,дано да е вярно за уюта и спокоиствието,и за икономията от отопление/охлаждане.
stivemaster - майстор
Ами ето какво колега jekasus , не е много грешно и да не ги запъваш но пък ако искаш да си изряден ще ти трябва инструмента наречен "свирка" .Той служи за извиване вътре в недостъпната област даречем на S - ове на шайбите .Освен това служи и за стягане на кофража когато за това се използва арматура ф6.5.Не ми се чертае ще обясня така - инструмента се прави от поцинкована тръба 1/2" като на тръбата се изрязва отвор като на свирка с ъглошлайф .Отвора е V образен на около 3 см. от началото и е широк 1.5 см.Ако си направиш бързо ще схванеш как се използва , ако не схванеш утре ще ти снимам един такъв.
Как се изпарява строителната влага - ето тук е чиста физика и не мога да убедя никой който не вярва но след 3 седмици влагата на бетона вътре е спаднала на 20% ,ако може колегата да измери и да докладва смятам ще се убедите.
Статията към която е линка е показателна защото не е от обвързан източник и показва истината.
А ето какво открих - особено интересно дали е истина ако има някой възможност да провери - в завода за пластмасови изделия в Средец произвеждали същите панели от стиропор на цена 20 лв/м2
gvladkov - специалист
jekasus-половината бигли са ми така,но и в проекта са нарисувани прави.
Прикачен файл:
2011-04-02 15.01.51.jpg
Прикачен файл:
2011-04-02 15.02.14.jpg
Прикачен файл:
2011-04-02 15.06.02.jpg
Прикачен файл:
2011-04-02 15.06.24.jpg
Прикачен файл:
2011-04-02 15.16.09.jpg
gvladkov - специалист
Днес отляхме плочата:
Прикачен файл:
2011-04-05 12.15.24.jpg
Прикачен файл:
2011-04-05 14.06.22.jpg
Прикачен файл:
2011-04-05 14.12.04.jpg
Прикачен файл:
2011-04-05 18.35.34.jpg
Прикачен файл:
2011-04-05 18.37.38.jpg
П.п. emilvtc-до сега съм дал 28К за стройтелство и материали.220 м2 или 128 лв./м2 груб строеж.Втория етаж ще ми стъпи още 20К.
emilvtc - специалист
gvladkov, благодаря ти за инфото.

А правил ли си някакви предварителни сметки колко ще струва покрива?
Как мислиш да го правиш?

(опитвам се да събера приблизителна, но актуална информация за цените към момента)
ArturDent - Почти Безобиден
emilvtc написа:
А правил ли си някакви предварителни сметки колко ще струва покрива?
Как мислиш да го правиш?

Към 90 лв. кв./м. с всичко.
gvladkov - специалист
Покрива ще е с метални керемиди http://www.bigorltd.com/pokrivi/metalni-keremidi/rapid/ -20 лв/м2 с ДДС.220-240м2 покрив и 4м3 бичмета и летви.Със челни дъски,улуци и т.н. между 7К и 10К лева мисля че, ще ми струва максимум.Незнам за труд на м2 колко взимат майсторите,защото няма да мога да се справя сам с дървената конструкция.Керемидите ще ги слагам Аз.1996 бях в Русия,строихме една кооперация и покривът беше такъв,редихме го трима човека.Става много бързо и лесно.

П.п. Артуре писали сме едновременно.Не е ли множко тази цена,не ме стряскай така,на 36 съм,млад съм за инфаркти.
Последна промяна от gvladkov на съб апр 30, 2011 9:54 pm, променено общо 1 път.
stenmark - специалист
Артъре и преди и ставало въпрос за цена,моля те не смятай цената на твоя покрив за препоръчителна.gvladkov цената си я смятай за твоя покрив около 10к,знай че при четерискатен покрив металните керемиди имат много фира.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 28

Тема "Къща от ICF-нагледно-започна строежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: