Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
greentree - специалист
Въпросът е дали да се спазят 4 те полета или да се направи компромис с местоположението на сифона спрямо плочката ,за да изглежда по-красиво спрямо шарката на цялото помещение.Малкото помещение където е вече поставения сифон ще е мокрото и още нещо ако разгранича двете полета с ъглова лайсна(мокро и сухо,тъйкато ще има стъклен параван ),може би ще трябва едва ли не да изравня плочките към лайсната,демек няма как да се раздели сухото помещение на 4 полета ,защото би се получило V -образна форма към окрайчващата лайсна?

Прикачен файл

варянт 1.jpg
варянт 1.jpg (67.59 KиБ) Видяна 5371 пъти

Прикачен файл

дилема със сифона.jpg
дилема със сифона.jpg (62.79 KиБ) Видяна 5376 пъти
EDI - майстор
Аз мисля, че щом или иначе ще разделяш двете помещения, направи сифона както се полага, между 4 плочки.Като сложиш преградата няма да е грозно, а дори ще е ефектно.
greentree - специалист
Еди,преградата ще е стъкло и ще се вижда ...това ме притеснява :?
EDI - майстор
Няма ли някакво релефно стъкло.Пък и не мисля, че ще изглежда зле.Може само да наредиш плочки и да сложиш едно стъкло ,да видиш как ще изглежда.
Стелко - специалист
така поставен сифон не събира добре водата, винаги ще имаш вода ДО сифона
сола 180 - специалист
Да не говорим колко некрасиво става.
greentree - специалист
Нали е сухо помещение 1-во,вода-рядко...,а по-красиво ли е да са разминати плочките.....тц...и така и онака не ми харесва....баси тъпотията... :lol:
сола 180 - специалист
Аааааа ами сетих се бре.Що не промениш леко мястото на сифона???Кво ще ти струва ? Малко къртене и нов сифон ,не повече от 50 лв. :lol: :lol: :lol:
greentree - специалист
Да ...от одеве тва и аз умувам...ама като гледам е баси дълбокия 15 см. надоло ,но останаха за утре само 2 дилеми от всичките или местя сифона или плочките няма да се съвпадат с мокрото и пак ще е както трябва. :-D
Хубово за сифона,ами за по-ниското ниво,лайсната как ще стане ,нали разделянето на страните на пода ,нямали да стане V образна повърхноста и лайсната в средата ще отваря?Или не го разделям ами горе-доло го залъгвам...?
сола 180 - специалист
А пък най-лесно ще ти е да няма сифон.Правиш пода на нивел,съвпадат ти фугите и няма да къртиш.А пък щом няма да се мокри ще го забърсвате със стирка. :wink:

Ей бъзикам се.Да не направиш подобна щуротия.

Тема "Помагайте хора,дилема със мястото на сифона!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: