Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
freshenero - специалист
Има и Рьофикс флекс ,11 и нещо като цена,много добро лепило,.
wentii - специалист
леля от село написа:
Момчета, личи си, че сте майстори и мнооого разбирате, грамотно пишете. Аз съм собственик на къщата, а не майстор. Плащам на разни такива умни да ми вършат работата, но чета и дирижирам кое къде, щото като се отплеснат да всезнайстват и става страшно.
Със здраве!
А пък аз такива диригенти и плащачи разни като тебе още като ги видя и ги отрязвам директно щото немам нерви.
леля от село - специалист
[/quote]
А пък аз такива диригенти и плащачи разни като тебе още като ги видя и ги отрязвам директно щото немам нерви.[/quote]

И добре правиш! Разумна стратегия. Аз нервен майстор не взимам, ако ще и прехвален да е. Такива с лопата съм ги ринала от обекта. Те обикновено казват, че всичко могат и знаят, ама клиентът дали им вярва 8-[
Последният ни фаянсаджия бе тих и кротък човек, работеше си бавничко, четеше с нас инструкциите, споделяше какво мисли и питаше ние дали сме съгласни. Като дойдеше да работи, изобщо не усещахме присъствието му. Накрая го оставихме сам да си мери квадратури и извадихме и сто лева бонус, макар че офертата му бе с 3 лева на квадрат по-скъпа от стандартното към онзи момент. Сега пак го чакам юни да налепи към 40 кв. верандата. Пак ще купя Церазит 12, от техния фугин и течността за фиксиране на фугите. Някой знае ли къде има малки опаковки от този продукт- по-горе съфорумник го е сложил на картинка.
EDI - майстор
СТ10 е по 1 литър, а CL 51 е най-малко 5 кг, другата разфасовка е 15 кг.
jekasus - майстор
CL 51- Описание
За водоплътно гъвкаво уплътняване под плочки на закрито:
vk - специалист
Истина е че фаянса си иска ръка, както и направата на гипсова шпакловка.
докато водопровода и електриката - не. затуй и последните две по ми се отдават.
Ама откъде по 1 литър CT10? Пиши за Пловдив, ако знаеш. Когато ни трябваше, нямаше по големите магазини. А там откъдето пазарихме лепилото, гумиращата течност и лентата все нямаха. Накрая получиха, ама в големи опаковки и ни предлагаха да ни отсипят. Аз отсипан не исках. Минахме няколко фуги на проблемни места с позрачен силикон, който го сложихме между две ивици хартиено тиксо, за да е в идеален вид- дръпнахме бързо тиксото и не е омазано никъде, напротив, не се и забелязва. По-горе някой пишеше за Германия как било. Ми не знам за там, ама тук в Швейцария е същото- санитарен силикон, дебело намазан, но в отличен вид, по всички краища на банята и в тоалетната за гости. Дори и между последни плочки и таван на банята гледам, че са сложили. Слагат и в коридорите, където стените са отделни-около асансьорна шахта, намазан е доста дебело вертикално на грапава мазилка на зрънца каквато ние в България си слагаме по таваните на фасадите.
vk - специалист
Ето цени на продукти на Ceresit, така както са дадени в брошура на Баумакс. Мисля, че това ще е удобно и за сравнение с квартални железарии.
Изображение
Някой нещо да каже за фугиращата смес Гранд Елит от брошурата по-горе? Това не го знам. Нямаше го минали февруари като правихме баните. Ползвахме от другия, пак там на брошурката.
EDI - майстор
http://www.ceresit.bg/component/virtuem ... nd’elit/70 ето я, отдавна си я има, тя е за широки фуги.

Тема "Лепило за фаянс и силикон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: