• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Потдържането на котел на твърдо гориво, независимо дали на дърва или въглища (в по-малка степен пелети) определено не е работа за жена (то зависи и от жената де, моята съседка цепи дърва по-чевръсто и от мен). Преди време се налагаше да отсъствам по-продължително време от дома, и преди да замина подготвях горивния материал, и като се върна всичко беше с краката нагоре. С течение на годините свикна, но все още има какво да се желае. Варианта да се избегне това е, да се ползва горивна база която лесно се управлява. А засега те са ток, газ и нафта, но и затова цената е такава. От тук нататък почват компромисите.
filmatoplo - майстор
Знам пелетен котел който няма никакво обслужване , специално му обърнах внимание , лично на место при собственика .Пелетите които гореше бяха от Баумакс и Айтоски , поотделно , проблеми от рода да се почиства горелка заради коксуване -няма .Само преди сезона човека вика монтажниците да го почистят с прахосмукачка за 15 минути и това е -през другото време -само добавя гориво в бункера :wink: .Забравих -по малко пепел изхвърля на месеца веднъж.
joro_vn - специалист
Ами подскажи де, може и на лични за да не изглежда като реклама, макар че форума е затова - да си обсъдим проблемите и плюсовете и минусите на видовете оборудване.
Само дано тоя котел не струва колкото чисто нова кола среден клас :?
filmatoplo - майстор
Да- качеството струва , но не ти препоръчвам ядове с Ератовските смешки на горелки.
Stefak - напреднал
Здравейте, искам да попитам имате ли впечатления от марката Burnit. Мисля да сменям въглищата и ми предлагат стоманен котел плюс горелка, и двете Burnit. Питам, тъй като не можах да намеря някаква информация в нета, а само два три сайта на фирми, които ги предлагат.
LazarGanev - "Велик майстор"
Котелът е на Сънсистем, горелката е мисля полска.
filmatoplo - майстор
И тези изглеждат добре , и на цена , но първо трябва да ги видя монтирани и в действие за да дам мнение. :wink:Както и дае -това гориво Пелетите яко се налага ,само да сети министъра и да забрани сечта на дърва за огрев , и камионите с дървесина да отиват директно за преработка на пелети -и всичко що е било на дърва ще мине на пелети :wink: освен населението , болници и училища -луда пачка ще се направи.
Stefak - напреднал
LazarGanev, мерси за инфото. Разгледах им сайта, явно сега са започнали да произвеждат котлите, така че едва ли ще има някакви отзиви вече. Горелките сигурно ги произвежда някой друг завод по поръчка и те просто си слагат тяхната марка, защото и аз разбрах, че са полски.
has - напреднал
колега filmatoplo ще кажеш ли каква марка е котела
armagedamian - специалист
filmatoplo написа:
Знам пелетен котел който няма никакво обслужване , специално му обърнах внимание , лично на место при собственика .Пелетите които гореше бяха от Баумакс и Айтоски , поотделно , проблеми от рода да се почиства горелка заради коксуване -няма .Само преди сезона човека вика монтажниците да го почистят с прахосмукачка за 15 минути и това е -през другото време -само добавя гориво в бункера :wink: .Забравих -по малко пепел изхвърля на месеца веднъж.
Между другото Айге-то не се задръства никога.
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: