• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Наскоро си сложихме ъглова вана, 120х120см. Ваната е напълно симетрична. Душът е монтиран от дясната страна, но това не е от особено значение.
Не можем да намерим решение на проблема за намаляване на влагата при къпане. Първоначално мислихме за завеса, но се оказа че окачването няма как да бъде направено защото не се предлага нищо подходящо. После си помислихме да сложим декоративна преграда (плексиглас или стъкло) от дясната страна, защото там е душа, но и такива екстри никъде не могат да бъдат намерени.
Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?
Не разбирам какъв е проблема? Завеса - влез в кой да е магазин за ВиК и ще намериш корниз и завеси. За параван - виж ТУК
Emerald - модератор
Първоначално мислихме за завеса, но се оказа че окачването няма как да бъде направено защото не се предлага нищо подходящо.
:? И аз не разбрах какъв е проблема. Освен уродските тръби за баня (кой идиот ги е измислил?), в магазините за завеси е пълно с корнизи монтиращи се по каквито искаш извивки към тавана. Ако искаш да свалиш нивото на корниза, по същата извивка си извиваш метален корниз и си закачваш хубави истински пердета.

Всякакви пластмасови и стъклени парвани по ваните са супер-грозни. :? С перде можеш да оформиш в какъвто искаш стил и дв направиш страхотно цветово допълнение. Освен това текстилът винаги внася уют.
И аз така си мислех първо, влизам в магазин, я за ВиК, я за завеси и корнизи, ама не стана. Проблемът е че ваната е ъглова, симетрична, т.е. корниза трябва да е със дъговидната форма на ваната. Е да ама няма такива корнизи, поне аз не извадих късмет да намеря. Има само прави и всички продавачи се опитват да ме убеждават колко добре щяло да бъде ако си сглобя нещо от 2-3 прави парчета корниз :evil:
Вече дори си мисля дали да не се опитам да извия на ръка един PVC корниз и да го закрепя за тавана
Иначе и аз съм за завеса за вана, завеси много, но с корнизите нещо не става работата.
Emerald - модератор
Аааа...ама как да няма корнизи във вид на окръжност? Това просто не може да бъде. :shock:

Има и такива тръбни за такива вани:

Изображение

Но аз не харесвам тези тръби въобще. :? На същия принцип можеш да огънеш метален ако е от по-мек метал. :? Като гледам моя, едно коляно и съм го огънала както си искам. :lol:
Е това на снимката би свършило работа, проблемът е че така и не мога да налеря нещо подобно. Обиколил съм почти всички магазини във Варна :sad:
Иначе, какви други варианти има след като тези тръби не са много харесани?
Emerald - модератор
Алтернативата е алуминиеви корнизи за таван. Те се огъват както пожелаеш. Отиваш в хубав магазин за корнизи и питаш за полукръгъл корниз за еркер. Просто няма начин да няма. Ако няма, влимаш тънък алуминиев и сам си го огъваш.

http://www.vizim.ru/pics/profil3b.jpg

http://www.cortinas.ru/images/karn1.jpg

Я виж тези релси. Едно коляно и няма начин да не ги направиш и на осморка ако искаш. :?

http://www.genesis.bg/products.php?item_id=510
Благодаря за съветите. Явно ще трябва да търся само в специализираните магазини за пердета и щори.
Galski - специалист
Само дето в БГ няма да намериш нищо подобно! :lol:

Измисляш някакво приспособление може би... аз идеи нямам.
Но на мои познати им трябваше корниз (завеса) за душ корито - овално 100/100см. и не можаха да намерят никъде. Аз също звънях по разни фирми и нъц. Най-големия размер на релсите горе беше за 90/90см.

Иначе параванчета можеш да си поръчаш без проблем - от Ravak да речем. Това поне го има.
Emerald - модератор
Е как бе Галски? Последния линк който съм пуснала е български. Търсенето в гугъла на "алуминиеви релси" дава доста резултати. Не може да не намери. Аз навремето съм търсила полукръгли релси за друга цел и намирах. Не помня обаче доколко бяха огъваеми и какви радиуси имаше, но имаше.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за завеса/преграда за вана." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: