Здравейте, имам един хубав и мощен светодиод 3.2волта 1ват имам и някоя друга изпаднала соларна клетка та реших да си направя градинска лампа. Всичко добре но ме мъчи проблема как да направя схемата така че когато има светлина диода да спира да свети и да почне да се зарежда батерията и как да стане като залезе слънцето да се прекъсва зареждането и да превключва на диода. Четох някъде че ставало с 2 транзистора ама не пише какви са и как са свързани. Ако някой има идея моля да сподели ще съм благодарен....батерията която ще ползвам е 3.7волта литиево йонна 2000ма тип АА
mitkosoft написа:Здравейте, имам един хубав и мощен светодиод 3.2волта 1ват имам и някоя друга изпаднала соларна клетка та реших да си направя градинска лампа. Всичко добре но ме мъчи проблема как да направя схемата така че когато има светлина диода да спира да свети и да почне да се зарежда батерията и как да стане като залезе слънцето да се прекъсва зареждането и да превключва на диода. Четох някъде че ставало с 2 транзистора ама не пише какви са и как са свързани. Ако някой има идея моля да сподели ще съм благодарен....батерията която ще ползвам е 3.7волта литиево йонна 2000ма тип АА
http://members.shaw.ca/novotill/SolarGa ... /index.htm