Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hexagonbuild - помощник
Моля колегите, ако някой се е сблъсквал с този проблем да сподели. Греещ контактор с неравномерен товар на фазите, но без рискови температури на клемите. От термограмата се вижда, че от контактора излиза въздух с над 80 градуса по Целзий. Според мен грее управлението му, но защо нямам представа - моля за някакви предположения. Контакторът е на една година и никога не е изключвал сам. Няма регулируема термозащита.

Прикачен файл

IR001092.jpg
IR001092.jpg (43.04 KиБ) Видяна 1907 пъти

Прикачен файл

IR001092.jpg
IR001092.jpg (43.16 KиБ) Видяна 1907 пъти
kuger - майстор
Според мен не е от контакт, ако е контакт отдавна би дал фира. Най вероятно е от замърсяване на магнитопровода /между подвижна и неподвижна част/, прекъсване навивката на късо на магнитопровода, късо между ламелите на магнитопровода. Виновник-господин Фуко. :lol: :lol:
vk - специалист
Какъв товар се включва и изключва с този контактор ?
А като го пипнете отгоре горещ ли е ?
Верни ли са тези шарени картинки(по принцип) ?
pavelari - майстор
я го щипнете с едни ампер-клещи - ако тока на някоя фаза доближава " написания" върху контактора е баш така
mirk - майстор
kuger ти виждал ли си какво става като прекъсне накъсосъединената навивка. Контактор за променлив ток с такъв дефект ще бръмчи като вибратор с честота 50Hz със всичките последици от това с включен товар. Такова тракане ще падне че няма да го изтърпи и 1 минута да му направи термографията :lol: А остане ли незабелязан заваряване на контактите и изгаряне на бобината са следващите мизерии които ще му се случат.

Тема "Греещ контактор..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: