Всичко за дърводелството
galia_ - специалист
много ми хареса това легло
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S39823978

семпло, безопасно, функционално! да не говорим каква му е цената....

искам да направя такова на сина ми. като се има предвид, че никога не съм се занимавала с това има ли шанс да се справя? какви инструменти са ми нужни и какви материали? решила съм първо да купя матрак, за да работя по него. а втората стъпка каква е?
rendo - специалист
Има доста фирми които приемат поръчки за елементи по размер но това ще ти е по трудния варянт...

така, че най лесно отиваш в практикер или бриколаж има доста голям избор от фурнировани плоскости в универсални размери, а и на място има кроилница и могат да ти ги изрежат в каквито размери искаш на символична цена мисля че беше 40 или 50 ст. на срез , след което зимаш си 2 м фурнир за кантове който се полага с ютията.

и горе доли цифрата ще ти излезне колкото на сайта или малко по ефтинко

Що се отнася до инструменти са ти нужни 1 бор машина , един винтоверт (ако нямаш и с бор машината става) и винтове с малки глави , една четка за рисуване за да мажеш с лепило и това е ....

при положение че решиш да е съвсем естетично ще ти е нужна само бор машина и четка за лепилото и малко дибли (дървени дюбели както са по секциите)

подобно нещо дори и за неопитен човек няма да отнеме повече от 1 ден , а ако имаш макар и малък опит ще ти трябват 2 часа

Успех и ще чакаме снимки на готовия резултат
galia_ - специалист
rendo написа:
Има доста фирми които приемат поръчки за елементи по размер но това ще ти е по трудния варянт...

така, че най лесно отиваш в практикер или бриколаж има доста голям избор от фурнировани плоскости в универсални размери, а и на място има кроилница и могат да ти ги изрежат в каквито размери искаш на символична цена мисля че беше 40 или 50 ст. на срез , след което зимаш си 2 м фурнир за кантове който се полага с ютията.

и горе доли цифрата ще ти излезне колкото на сайта или малко по ефтинко

Що се отнася до инструменти са ти нужни 1 бор машина , един винтоверт (ако нямаш и с бор машината става) и винтове с малки глави , една четка за рисуване за да мажеш с лепило и това е ....

при положение че решиш да е съвсем естетично ще ти е нужна само бор машина и четка за лепилото и малко дибли (дървени дюбели както са по секциите)

подобно нещо дори и за неопитен човек няма да отнеме повече от 1 ден , а ако имаш макар и малък опит ще ти трябват 2 часа

Успех и ще чакаме снимки на готовия резултат
благодаря ти за отговора.
мислиш ли, че може да стане същото легло само с тези плоскости - според мен ще свършат работа само за таблите при краката и при главата.
в описанието на икеа има масивна дървесина - чам за рамката, краката и предпазната преграда, в която има даже някаква галванизирана стомана, талашит за базата на леглото.

product description & measurements
Bed frame and guard rail:
Headboard leg/ Footboard leg/ Bedside/ Guard rail/ Middle head/footboard rail/ Top head/footboard rail/ Supporting rail: Solid wood
Bed end filling: Fibreboard, Acrylic paint

Slatted bed base:
Bed base: Solid pine, Plywood, Clear acrylic lacquer
Bed base slats: 100% polyester, Solid pine
Supporting rail: Steel, Galvanised

но пък плоскостите ще са подходящи за този модел - http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S19837491
сега ще си сваля една програмка eCutout да се пробвам.
надявам се, ще продължаваш да си ми съветник :)
galia_ - специалист
jordanil написа:
работа за 1 час!

е, хубаво де. лесно ви е на вас - кеф ви първото легълце, кеф ви второто... ама помогнете и на мен да се справя!
последно - фурнировани плоскости или чам?
или комбинация от двете?
нахъсала съм се уикенда да го правя. тъкмо ще пратя децата на вилата с дядо и баба - като се върне малкият - ИЗНЕНАДАААА! (надявам се приятна, да чукам на дърво да не е изненадата мама с 2 пръста по-малко :wink: )
Смятам, че изобщо няма да ти е лесно ако го правиш за първи път. Определено SNIGLAR е направено предимно от дърво, талашита е използван вероятно само като основа на матрака. Според мен закрепване само с винтове няма да е достатъчно стабилно за един "малък терминатор" :lol:, но ако си прецениш може да пробваш. Ако искаш мога да ти помогна и с допълнителни указания, до колкото съм компетентен, но моето лично мнение е, че като за първи път ще ти е трудничко да се справиш, но пък ще ти остане вътрешното удовлетворение.
galia_ - специалист
angel_vt написа:
Смятам, че изобщо няма да ти е лесно ако го правиш за първи път. Определено SNIGLAR е направено предимно от дърво, талашита е използван вероятно само като основа на матрака. Според мен закрепване само с винтове няма да е достатъчно стабилно за един "малък терминатор" :lol:, но ако си прецениш може да пробваш. Ако искаш мога да ти помогна и с допълнителни указания, до колкото съм компетентен, но моето лично мнение е, че като за първи път ще ти е трудничко да се справиш, но пък ще ти остане вътрешното удовлетворение.
малко ми трябва да се откажа, ама .... няма. ако ще да рева после - ще опитам!
null - специалист
Ако нямаш инструменти ще ти е по-трудно.
На мен също ми хареса, но аз имам настолен циркуляр, абрихт, фреза ...
Не изглежда трудно. Има доста дърводелски работилници, където могат да ти направят частите и за теб да остане само сглобяването и лакирането.
По принцип има невероятни сглобки, които съм виждал при един приятел в магазина (http://obkov.com/).
Успех

Тема "легло на малкия терминатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: