Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mitkosoft - напреднал
Здравейте интересува ме има ли начин да си направя отчитането на нивото на газта електронно тоест със светодиоди...нивомера на бутилката ми е нормален със стрелка. Има ли начин да се следи положението на стрелката...Какъв датчик ми е нужен...приемам всякакви идеи...Идеята е да не слагам Евросонда... защото е доста скъпо....има ли някакъв датчик който да следи положението на стрелката....срещам из нета идеи за рид ампули, датчик на хол, оптрон но не е описано как се изпълнява....ще съм доволен и на изпълнение което да отчита положението на стрелката когато почне да свършва газта....
ecotronic - специалист
mitkosoft написа:
Здравейте интересува ме има ли начин да си направя отчитането на нивото на газта електронно тоест със светодиоди...нивомера на бутилката ми е нормален със стрелка. Има ли начин да се следи положението на стрелката...Какъв датчик ми е нужен...приемам всякакви идеи...Идеята е да не слагам Евросонда... защото е доста скъпо....има ли някакъв датчик който да следи положението на стрелката....срещам из нета идеи за рид ампули, датчик на хол, оптрон но не е описано как се изпълнява....ще съм доволен и на изпълнение което да отчита положението на стрелката когато почне да свършва газта....

Има датчици, които се слагат на мястото на стрелковата система а има и такива, които се слагат върху стрелковата система.
Принципът на който работи нивомерът е следния:

Вътре в бутилката има поплавък, който като се движи завърта едно постоянно магнитче, от вътрешната страна на фланеца на който са кранчетата и стрелката. Това магнитче през стената на фланеца действа на магнитчето, което е монтирано на стрелката и така посредством тази магнитна връзка я завърта.

Датчикът за който говоря пък реагира на положението на магнитчето на стрелката ако е монтиран върху отклонителната система или на порожението на вътрешния магнит, ако е монтиран на мястото на стрелковата система. Аз съм си правил и датчик с оптрони, за да следи по-прецизно положението на стрелката. Но това са маниащини :yawinkle:

Просто трябва да попиташ в някой магазин за газови уредби.

Тема "Електронен нивомер на газовата уредба. Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: