• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 28
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gvladkov - специалист
За покрива знам че,шуми много,но ще слагам изолация и мисля че,ще се намали шума драстично.
Вчера пуснах първия ред на втория етаж.Вятъра ми попречи да работя днес и разходихме Пежака до София.
Прикачен файл:
2011-04-09 11.05.39.jpg
Прикачен файл:
2011-04-08 13.31.16.jpg
Прикачен файл:
2011-04-08 13.31.22.jpg
Прикачен файл:
2011-04-08 13.31.28.jpg
Прикачен файл:
2011-04-09 20.30.27.jpg
Илиян Илиев™ - майстор
Ако е само ламарина може и да е шумно, но ако са сандвич панели не е по-шумно от обикновена цигла.
gvladkov - специалист
Аз ходих в "Метекно" да питам за сандвич-панели с фотоволтайци,но и в Италия нямали.А,пък ги рекламират.Не ми се вярва и там да не ги произвеждат
Илиян Илиев™ - майстор
Какво ще рече сандвич панел с фотоволтаик?

Правили сме покрив(само че с цигли) на който ще се монтира фотоволтаик, но не съм виждал лично монтажа и те така.

Та като знам там как направихме покрива и като знам, че сега правим покрив със сандвич панели, все си мисля, че фотоволтаика може да се монтира отгоре, освен ако не се цели икономия или пък ако има друга причина, която не ми идва на ум. :?
jekasus - майстор
Изображение
Van Helsing май беше идеята, гледах го по някоя телевизията.Добре, добре :-D
gvladkov - специалист
jekasus-по ХобиТВ има две интервюта.Едното е от Нац.тунинг събор в с.Лесново,другото е от Плевен в Кайлъка.Но както и да е,това е друга страст.

Илиян Илиев™-за това говоря http://www.metecno.bg/products/roof/metenergy.html .Кой знае обаче на каква цена ще е.Тук в Плевен от фабриката още не знаят.
Илиян Илиев™ - майстор
Ако имаш телефон на производител в Италия няма да ми натежи едно обаждане.

Сега видях, че имат и сайт на италиански.

Виж и това дали ще ти хареса. http://www.alubel.it/_presentation/Solu ... ach/26/IT/
gvladkov - специалист
Ако можеш,питай за 15-20 kW за какви пари става на въпрос че,с това покачване на цената на тока при нас е чудо.
Илиян Илиев™ - майстор
Имай предвид, че тукашното енерго пуска по около 3,5 киловата на апартамент(освен, ако изрично не споменеш, че искаш по-малко за да ти е по-евтин тока), като пуснеш повече изключва електромера.

Тия ще се стреснат като им кажа, че питам за 20 киловата за една къща. :lol:

Даже ще ме помислят за евентуален конкурент на енергото. :lol:

Системите на алубел не ти ли хващат окото? Демек те са за монтаж върху сандвича.

п.п. А като се замисля това на метекно колко е деликатно за монтаж не се учудвам, че го няма в наличност.
gvladkov - специалист
Просто за информация да знам дали някога ще мога да си го позволя.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 28

Тема "Къща от ICF-нагледно-започна строежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: