• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vanko68 - специалист
Как си конвертирал напрежението от панела да захраниш помпата? И не ти ли е излязло скъпичко удоволствието от тройната защита? Че то по твоята логика и панела може да се повреди,и инвертора ,и помпата да блокира.
2v6 - майстор
vanko68 написа:
Как си конвертирал напрежението от панела да захраниш помпата? И не ти ли е излязло скъпичко удоволствието от тройната защита?
Нямам защита, дори предпазен вентил ни съм сложил :cool:
Напрежението от панела се конвертира с инвертор (30-40 лева). Самия панел наистина е скъп, но за 20-ина години ще си избие парите само от тока :idea:
vanko68 написа:
...
Че то по твоята логика и панела може да се повреди,и инвертора ,и помпата да блокира.
Да, така е. Има ли помпа, има проблем :idea: Първоначално, около 4 години, системата ми беше гравитачна, без помпа. Не съм се качвал да я поглеждам с месеци :!: От както качих панелите на покрива и сложих помпата, всяко спиране на тока ми къса нервите. Обикновено електричарите си избират слънчев ден, спират го към 10 сутринта и го пускат към 4 след обяд :)

Ти имаш ли UPS?
filmatoplo - майстор
Нека правят проблеми ,имам 2 тона -Мотох -соларна течност . В 10 литрови туби .Обикновено колкото и да е вряла системата повече от 1 тубичка не взима за допълване .40 лева .
Фло - специалист
:drinkers:filmatoplo Колко литра е тази тубичка ,дето струва 40 лв?
filmatoplo - майстор
10 -литра е тубата , цвета на течността е червен .Сега обаче направо си взимам концентрат- пропилен гликол -прозрачен на цвят.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22

Тема "Въпрос за слънчев колектор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: