• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
totko - специалист
Сифон номер 2 го имаме в банята и няма да ви кажа каква воня излиза от него лятото. Т.я., явно не може да спре миризмите :?
Запушва се лесно, дебита му не е достатъчен.
mitaka_vk - специалист
Вземи си първия сифон номера при него е че когато не се мокри помещението не навлиза вода в сифона който спомага за водня затвор на сифона сиреч спира миризвите. Първия който е с тази капачка когато няма вода в сифона се спуска на дъното му и дори когато е сух спира миризмата по този начин. Докато вариант 2 е само с воден затвор и ако нямаш вода в сифона няма какво да спре миризмите идващи от канала.

С две ръце за вариант 1 съм аз, мога само да вметна че на HL системата е като на вариант 1 и се казва Primus и е много добра.
Каналски - специалист
mitaka_vk написа:
....
Сифон 1 е грубо начертан схематично ... не става дума за Primus.
mitaka_vk - специалист
Знам че не става въпрос за примус но принципа е същия затова да взема него. Ако пък му се дават малко повече пари да взема Primus. Всичко е въпрос на лична преценка.
blajko56 - помощник
Здравейте само ще кажа че за тази работа си има стандарти и сроред европейските норми водния затвор не трябва да е по-малък от 5см. Това си има и обяснение при изпарение по 1.5мм на ден, миризма няма да има цял месец. За по-голям период от време през което няма да се ползва сифона си има примос. От българските сифони нито един нестава. Това е! :?
Inch HIgh - помощник
А съвети относно дебита на сифона за баня?

Колко ще е достатъчно за да не става локва?
Каналски - специалист
Inch HIgh написа:
.....
от 1 l/s нататък ще върши работа
  • 1
  • 2

Тема "Помогнете за избор на рогов сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: