• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:prayer: :prayer: :prayer: Мале -направо нее истина , в АЕЦ няма такова табло. [-X Браво 200% професионализъм . :supz:
bulhomes2 - майстор
Феникс, адмирации за термопомпата. И аз си мечтая някой да ми направи нещо такова. Досега съм питал десетина климатични фирми за такива неща и винаги погледите са били странни (издаващи безсилие). Говорих и с един ПРОИЗВОДИТЕЛ на термопомпи от Монтана, пратих му замисъла, но вече няколко дена все още нямам отговор. Не мога да разбера как един специалист като Ванко ще си изпусне десетки клиенти и доживотно разрастване на работата на фирмата (и то в тая криза) за да си спести 5-10 хил.лв от Гали и най-вероятно и други.
phoenix - специалист
Ами аз не съм адвокат на Ванко, но когато те завлекат с 15-20 000 пари, така се получава, че завличаш без да искаш и други с теб. Все тая. Съвсем скоро ще мога да кажа колко ми е струвало това всичко и ще мога да го предложа на всички приятели, понеже не това ми е бизнеса, подобни инсталации. Вече имам още 2 такива изградени от мен, така че лека по лека се уча и се старая да стават изпипани неща.
Днес закачих и помпата към контролера :partyman: :partyman: :partyman: и сега омешах шампанско и бира :partyman: :-D :-D :-D
bulhomes2 - майстор
Искаш да кажеш, че и ти ще можеш да правиш вече такива работи ли? Да те търся теб?

P.S. И аз ги омешах....ма почти нищо не закачих днес... :partyman:
filmatoplo - майстор
:) Колко весело -аз бирата сега я меша с пържена прясна Цаца. :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
От сабахлем ли бе Филма?
filmatoplo - майстор
Не :) вчера следобед -тъкмо привършвах боядисването на една стойка за панели в двора и клиента направи масата.Класиката в жанра е бирата :drinkers: да е Бургаско с цацата , към Варна не знам . А за Феникс -патентовай го това творение -пасва ли на всяка такава самоделка , тоест какъвто и да е използван климатик за случая. :? :)
phoenix - специалист
тъй верно!
Обачееееее, вече ми хрумнаедна по-яка идея и това табло ще го продам сигурно на някой с дайкин, защото в новата идея съм заложил и управлението на стаите, както и памет да си записва данните. Недостатъка на първообраза е, че за да записва графиките на компир, то трябва той да е пуснат. Не може да ги помни, поне за сега. Абе развива се. Може пък и да му намерим разрешение на проблема с данните. Иначе основните неща необходими за всяка термопомпа си ги има. Пуска и спира циркулационната помпа при зададен режим/градуси, както и следи температурите тук там, има си и реленце за пускане и спиране на циркулацията през бойлера(ако се топли с водна серпентина), както и възможност още едно реле да пуска/спира нещо, дали слънчев колектор, дали 2-ра помпа или радиатор... още не съм решил. Другото е един термометър за мерене на температурата в стаята в който сложен, там се вижда едно кабелче което излиза от него, е то е за датчика на термометъра в едната стая, и един електромер. Сега искам и да благодаря на kpacи, който ми даде импулсния водомер за проби и ако това го подкараме, ще имаме на дисплея в дясно консумираната електроенергия в kw/h и на големия дисплей в ляво отдадената енергия от термопомпата пак в kw/h, както и може би Т вън и Т в бойлера. В петък бях в ТУ-варна и разговаряхме с началника на катедра топлотехника, та вече имам и алгоритъма за смятане на отдадената топлинна енергия в kw/h, която ще заложа в моя контролер. Жалко че зимата свърши. :-D :-D :-D :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
phoenix написа:
Жалко че зимата свърши.
Ей тука вече ще загубиш всички спечелени симпатии! Как жалко бе, хората подскачат и удрят гъза в тавана, че се отърваха от тоз бирник (поне за няколко месеца) :-D
radius - майстор
Аууу имаш правописна грешка на таблото :razz:
Много маниашко, брой ме за потенциален мераклия. Докато ми потрябва, вече ще си се специализирал отвсякъде.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 32

Тема "Термопомпа phoenix" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: