• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Става за прототип на отоплителна система за космическа станция :)
phoenix - специалист
напраавоооо кефи, все едно имаме план а, план б, план в, план ако нещо стане с а, б, в има и г
bulhomes2 - майстор
Ми нали затова съм писал "Конкурс за оптимизиране..". По-просто не можах да го измисля. За термопомпа някъде бях писал, че нямаме подпочвени води, за заровени в земята тръби говорих с недоволен клиент, ако е термопомпа въздух-вода - по-добре да сложа по един климатик в стаите и това да е. Като проиграх вариантите открих няколко необходими крана, които ми липсваха в първоначалния замисъл.
phoenix - специалист
Не е по-добре да сложиш няколко климатика. По добре е да сложиш един климатик и с него да стоплиш всички вътрешни подови или конвектори. И да, според мен най-яко е с термопомпа Въздух-вода(сметките и разликата в цената за самото съоръжение вода-вода е обсъждано тук някъде и от цялата хамалогия по изграждането не се знае на къде е файдата). Избира се подходящия климатик и марка за кубатурата въздух която ще топлиш, избираш си къде ще е подово, къде конвектори, слагаш си една каминка/котел закачена към системата, която да я включваш с един трипътен кран. Намаляш водата с която ще топлиш до минимум и почваш да пускаш тръбите и да редиш подовото. Ако наслагаш конвектори във всички стаи, ще си поевтиниш системата неимоверно, защото ще можеш да топлиш/охлаждаш с един уред. Ще надраскам и аз една схема утре.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Конкурс за оптимизиране и изчисляване на отоплителна инст..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: