Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Фло - специалист
Не ми се спори! Това е принципно положение за надеждна работа на водната центробежна помпа.На нагнетателния щранг се монтира клапан против хидроудар!По инерция съм написал циркулационна вместо центробежна!
Последна промяна от Фло на пон апр 11, 2011 10:40 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ясно за какво говориш :) ! Това не е циркулационна помпа, а напорна. И нам откъде да дойде хидравличен удар. В отоплителните системи с повече от една циркулационна помпа такива клапани са задължителни за да не работят помпите една срещу друга. Но тук ако сложиш клапан след помпата, хидрофорът просто няма да работи. Пробвал съм го, блъскал съм си главата и съм го проумял, не съм го чел. За да работи трябва да демонтираш пресоастата от помпата (защото той е монтиран там) и да го сложиш след клапана (ако слагаш такъв), от страната на консуматорите. :wink:
2v6 - майстор
Фло написа:
Не ми се спори! Това е принципно положение за надеждна работа на водната циркулационна помпа.На нагнетателния щранг се монтира клапан против хидроудар!
Ти говориш за нещо, което е различно от схемата :idea:
Някъде да виждаш помпа на схемата? А разширителен съд?
Готовия хидрофор, за който говоря има разширителен съд и хидроудар къде ще се получи?
При мен тази схема работи вече 8-ма година, лятно време цялата вода през бидона и помпата (370 W). Дори в началото докато се усетя да сложа контакт за ниво на бидона има няколко часа на сухо ...

Ако не се взима готов хидрофор тогава може клапана да е след помпата, а пресостата и разширителния съд след клапана :wink:
Каналски - специалист
pasat написа:
Бидонът ще е на 1м над бойлера и на 2.6м над смесителите.
Твърде малка разлика във височината .... голяма вероятност за Некомфорно ползване на крайните устройства ! Примерно от чешмата ще тече нещо , ама от топлата вода никак .... изобщо да не може да ползваш душа и да забравиш за автоматичната пералня!
P.S.
Съществуват водочерпни прибори за работа с ниско налягане, те са се произвеждали и произвеждат за сградни инсталации, които са с преходен резервоар разположен на покрива. Ама са част от едни други държави и бит .... и въпреки всичко пак девнивелацията е повече от 3m
Фло - специалист
2v6 написа:
Фло написа:
Не ми се спори! Това е принципно положение за надеждна работа на водната циркулационна помпа.На нагнетателния щранг се монтира клапан против хидроудар!
Ти говориш за нещо, което е различно от схемата :idea:
Някъде да виждаш помпа на схемата? А разширителен съд?
Готовия хидрофор, за който говоря има разширителен съд и хидроудар къде ще се получи?
При мен тази схема работи вече 8-ма година, лятно време цялата вода през бидона и помпата (370 W). Дори в началото докато се усетя да сложа контакт за ниво на бидона има няколко часа на сухо ...

Ако не се взима готов хидрофор тогава може клапана да е след помпата, а пресостата и разширителния съд след клапана :wink:
Без помпа хидрофора в тази схема няма да работи! По инерция бях написал циркулационна вместо центробежна помпа,за което се извинявам.На центробежната помпа клапана против хидроудар се монтира на изхода при високото налягане!
2v6 - майстор
Фло написа:
Без помпа хидрофора в тази схема няма да работи! По инерция бях написал циркулационна вместо центробежна помпа,за което се извинявам.На центробежната помпа клапана против хидроудар се монтира на изхода при високото налягане!
Схемата съм я дал за свързване на готов хидрофор от Метро, без да се преправя нищо по-него.

Сега виждам искаш да обясниш за хидроудара - кога и от какво се получава?
Фло - специалист
2v6 написа:
Фло написа:
Схемата съм я дал за свързване на готов хидрофор от Метро, без да се преправя нищо по-него.

Сега виждам искаш да обясниш за хидроудара - кога и от какво се получава?
Няма до изяждам хляба на даскалите и тука да обяснявам Ойлеровото уравнение за центробежната помпа и паралелограмата на скоростите на течни частици,намиращи се на входа на работното колело и на изхода от него.Не ми е работа!Само ще кажа,че хидроудара е обратното по посока високо налягане върху работното колело.Затова на изхода се слага клапан на щранга.
Каналски - специалист
Извън Темата!
Фло, какво става бе Човек! Какви си почна да ги пишеш!
Няма смисъл!
LazarGanev - "Велик майстор"
Фло, ако оставим теорията и се доближим до реалността - ето една съвсем произволна снимка от Гугъла на хидрофор:
Изображение
Ще те помоля да обясниш къде точно се слага възвратния клапан и как ще работи хидрофора?
Фло - специалист
LazarGanev написа:
Фло, ако оставим теорията и се доближим до реалността - ето една съвсем произволна снимка от Гугъла на хидрофор:
Изображение
Ще те помоля да обясниш къде точно се слага възвратния клапан и как ще работи хидрофора?
Айде вземи мааалко се напрегни и сам! Разгледай тази помпа,къде е входа и изхода,как ще я подкачиш и кой и е напорния тръбопровод!

Тема "Клапани за резервна вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: